Zoek
Sluit dit zoekvak.

Shakshuka met volle verse kaas

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Shakshuka is een ontbijt dat we associëren met Noord-Afrika en het Midden-Oosten, maar het is ook bij ons al populair geworden. Eet het als ontbijt, of als vroege lunch. Het is ook een perfect gerechtje voor bij een brunch. Ik werkte de shakshuka af met volle verse kaas van Campina, voor wat zachtheid als tegengewicht voor de pittige kruiden in de tomatensaus. Het pannetje dat ik bereidde was voldoende voor 2 personen.

 

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Campina (advertentie).

Ingrediënten

  • halve courgette
  • halve aubergine
  • 1/4 rode ui
  • 200 g tomatenblokjes
  • 2 eieren
  • 5 el Campina volle verse kaas
  • scheutje olijfolie
  • enkele takjes peterselie
  • 1/2 kl gerookt paprikapoeder
  • 1/2 kl ras el hanout
  • vers gemalen zwarte peper
  • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden (hete lucht).
  2. Snijd de courgette, de aubergine en de rode ui in kleine blokjes. Verwarm een scheutje olijfolie in een niet te grote pan die ook in de oven kan (ik gebruikte een pan van 20 cm doorsnede). Voeg de gesneden groenten toe, kruid ze met wat zout en peper en laat ze ongeveer 5 minuten zachtjes bakken.
  3. Voeg de tomatenblokjes toe samen met het gerookt paprikapoeder en de ras el hanout, meng alles goed door elkaar, proef en kruid naar smaak bij met wat zout en peper. Laat de tomatenblokjes samen met de blokjes groenten ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen.
  4. Breek de eieren en scheid de dooiers van de eiwitten. Maak 2 kuiltjes in de tomaten-groentensaus en giet er de eiwitten in. Ze de pan ongeveer 5 minuten in de oven of totdat het eiwit grotendeels gestold is. Haal de pan even uit de oven, maak opnieuw 2 kleine kuiltjes en giet er de eierdooiers in. Zet de pan nog zo’n 5 minuten terug in de oven of totdat het eiwit volledig gestold is en de eierdooiers nog een beetje lopend zijn.
  5. Werk de shakshuka af met enkele eetlepels volle verse kaas en wat gesnipperde peterselie.

Tip

Door eerst de eiwitten toe te voegen en pas daarna de dooiers, stollen de dooiers niet volledig en blijven ze dus iets meer lopend.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen