Heel snelle pizza met ricotta, pancetta en rucola

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Deze heel snelle pizza aten wij als lunch. Één van de voordelen van thuis werken is dat we ‘s middags samen kunnen lunchen. Voor Lucas die nu aan zijn examens bezig is, en voor onszelf ook wel natuurlijk, probeer ik dan iets lekkers op tafel te toveren in mijn middagpauze. Deze pizza gaat supersnel, ook omdat ik kant en klaar deeg heb gebruikt. Voor een snelle lunch moet dat kunnen!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 1 rol rechthoekig pizzadeeg
  • 16 plakjes pancetta
  • 150 g ricotta
  • 2 handvol rucola
  • 200 ml tomato frito
  • olijfolie
  • balsamico azijn
  • vers gemalen peper

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden met een bakplaat er al in.
  2. Rol de pizzabodem uit en besmeer hem (niet te dik) met de tomato frito. Plooi de randen van de pizza een beetje naar binnen, zodat die een krokant opstaand randje krijgt na het bakken.
  3. Verdeel de plakjes pancetta over de pizza en beleg de pizza met de ricotta in kleine toefjes.
  4. Bak de pizza gedurende ongeveer 10 tot 12 minuten in de oven op de voorverwarmde bakplaat.
  5. Haal de pizza uit de oven en werk hem af met de rucola, een scheutje olijfolie en balsamico azijn en een beetje vers gemalen zwarte peper.

Tip

Je kan in plaats van tomato frito ook tomatenpassata gebruiken die je op smaak brengt met wat zout en peper.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten