Deze heel snelle pizza aten wij als lunch. Één van de voordelen van thuis werken is dat we ‘s middags samen kunnen lunchen. Voor Lucas die nu aan zijn examens bezig is, en voor onszelf ook wel natuurlijk, probeer ik dan iets lekkers op tafel te toveren in mijn middagpauze. Deze pizza gaat supersnel, ook omdat ik kant en klaar deeg heb gebruikt. Voor een snelle lunch moet dat kunnen!
Heel snelle pizza met ricotta, pancetta en rucola
Beoordeling door het gezin
★★★★★
Ingrediënten
- 1 rol rechthoekig pizzadeeg
- 16 plakjes pancetta
- 150 g ricotta
- 2 handvol rucola
- 200 ml tomato frito
- olijfolie
- balsamico azijn
- vers gemalen peper
Wil je geen enkel nieuw recept missen?
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 220 graden met een bakplaat er al in.
- Rol de pizzabodem uit en besmeer hem (niet te dik) met de tomato frito. Plooi de randen van de pizza een beetje naar binnen, zodat die een krokant opstaand randje krijgt na het bakken.
- Verdeel de plakjes pancetta over de pizza en beleg de pizza met de ricotta in kleine toefjes.
- Bak de pizza gedurende ongeveer 10 tot 12 minuten in de oven op de voorverwarmde bakplaat.
- Haal de pizza uit de oven en werk hem af met de rucola, een scheutje olijfolie en balsamico azijn en een beetje vers gemalen zwarte peper.
Tip
Je kan in plaats van tomato frito ook tomatenpassata gebruiken die je op smaak brengt met wat zout en peper.
Kathleen Brenders, aangenaam!
Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!
Smakelijk,
Liefs,
Kathleen