Mini plaattaart met tomaat

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Deze hartige vegetarische mini plaattaartjes zijn een leuk idee voor de lunch of voor het avondeten. Met een handvol ingrediënten tover je in een handomdraai een lekkere maaltijd op tafel! Een lekkere groene salade erbij en smullen maar!

 

Het idee vond ik in de nieuwste uitgave van Foodies (september 2021).

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 4 vierkante plakjes bladerdeeg (diepvries)
  • 200 g witte bonen (blik)
  • 4 el tomatenpassata
  • 12 kerstomaatjes, gehalveerd
  • 1 rode ui, in fijne ringen
  • 100 g geraspte mozzarella
  • handvol blaadjes basilicum
  • 1 ei, geklutst
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl gedroogde oregano
  • vers gemalen peper
  • zout
  • olijfolie

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200° (hetelucht 180°).
  2. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
  3. Spoel de witte bonen en laat ze uitlekken. Pureer ze met 1 à 2 el water samen met het teentje knoflook. Breng de bonenpuree op smaak met de oregano en kruid verder af met vers gemalen zwarte peper en zout.
  4. Leg de plakjes bladerdeeg naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat en prik met een vork enkele gaatjes in het deeg. Bestrijk het deeg met de bonenpuree, maar houd rondom rond een rand van ongeveer 1 cm vrij.
  5. Beleg de mini plaattaartjes verder met de tomatenpassata, de kerstomaatjes, de ringen rode ui en bestrooi ze met mozzarella.
  6. Bestrijk de randen met ei en bak de taartjes ongeveer 15 tot 20 minuten in de oven, totdat de randen mooi goudbruin zijn.
  7. Haal de mini plaattaartjes uit de oven, besprenkel ze met olijfolie en bestrooi ze met de blaadjes verse basilicum.

Tip

Voorzie één plaattaartje per persoon voor de lunch en twee als je ze als avondeten opdient.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten