Search
Close this search box.

Mini plaattaart met tomaat

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Deze hartige vegetarische mini plaattaartjes zijn een leuk idee voor de lunch of voor het avondeten. Met een handvol ingrediënten tover je in een handomdraai een lekkere maaltijd op tafel! Een lekkere groene salade erbij en smullen maar!

 

Het idee vond ik in de nieuwste uitgave van Foodies (september 2021).

Ingrediënten

  • 4 vierkante plakjes bladerdeeg (diepvries)
  • 200 g witte bonen (blik)
  • 4 el tomatenpassata
  • 12 kerstomaatjes, gehalveerd
  • 1 rode ui, in fijne ringen
  • 100 g geraspte mozzarella
  • handvol blaadjes basilicum
  • 1 ei, geklutst
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl gedroogde oregano
  • vers gemalen peper
  • zout
  • olijfolie

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200° (hetelucht 180°).
  2. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
  3. Spoel de witte bonen en laat ze uitlekken. Pureer ze met 1 à 2 el water samen met het teentje knoflook. Breng de bonenpuree op smaak met de oregano en kruid verder af met vers gemalen zwarte peper en zout.
  4. Leg de plakjes bladerdeeg naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat en prik met een vork enkele gaatjes in het deeg. Bestrijk het deeg met de bonenpuree, maar houd rondom rond een rand van ongeveer 1 cm vrij.
  5. Beleg de mini plaattaartjes verder met de tomatenpassata, de kerstomaatjes, de ringen rode ui en bestrooi ze met mozzarella.
  6. Bestrijk de randen met ei en bak de taartjes ongeveer 15 tot 20 minuten in de oven, totdat de randen mooi goudbruin zijn.
  7. Haal de mini plaattaartjes uit de oven, besprenkel ze met olijfolie en bestrooi ze met de blaadjes verse basilicum.

Tip

Voorzie één plaattaartje per persoon voor de lunch en twee als je ze als avondeten opdient.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen