Gemarineerde vijgen met burrata en parmaham

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Wat een mooi nazomer weekend was het toch! De vijgenboom in onze tuin is happier dan in de echte zomermaanden, en er hangen toch nog mooie rijpe vijgen te pronken. Perfect voor deze snelle salade met gemarineerde vijgen.

Ingrediënten

  • 6 vijgen, in kwartjes
  • 1 bol burrata
  • 6 plakken parmaham
  • handvol blaadjes Oost-Indische kers
  • handvol blaadjes rucola
  • handvol blaadjes basilicum
  • 3 el olijfolie
  • 1 el rodewijnazijn
  • 1 el honing
  • 1 kl mosterd
  • vers gemalen peper
  • zout

Zo maak je het

  • Maak eerst de dressing: klop de azijn en de mosterd goed door elkaar, en klop er dan de olie en de honing beetje bij beetje doorheen. Breng de dressing op smaak met vers gemalen peper en zout.
  • Snijd de vijgen in kwartjes en leg ze met de snijkanten naar boven op een schaal. Druppel de dressing over de vijgen en laat ze ongeveer 20 minuten op kamertemperatuur marineren.
  • Verdeel de rucola, de Oost-Indische kers, de parmaham en de burrata over 2 borden. Verdeel er de vijgen met de dressing over en werk af met enkele blaadjes basilicum.

Tip

Ik heb Oost-Indische kers uit onze tuin gebruikt, maar als je die moeilijk vindt kan je gewoon enkel rucola gebruiken.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik ben mama van 3 toffe jongens, vrouw van een lieve man en bezeten door lekker koken. Ik deel mijn recepten die je makkelijk kan klaarmaken en waarmee je zeker zal scoren. 

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten