Wat een mooi nazomer weekend was het toch! De vijgenboom in onze tuin is happier dan in de echte zomermaanden, en er hangen toch nog mooie rijpe vijgen te pronken. Perfect voor deze snelle salade met gemarineerde vijgen.
Gemarineerde vijgen met burrata en parmaham
Beoordeling door het gezin
★★★★☆
Ingrediënten
- 6 vijgen, in kwartjes
- 1 bol burrata
- 6 plakken parmaham
- handvol blaadjes Oost-Indische kers
- handvol blaadjes rucola
- handvol blaadjes basilicum
- 3 el olijfolie
- 1 el rodewijnazijn
- 1 el honing
- 1 kl mosterd
- vers gemalen peper
- zout
Wil je geen enkel nieuw recept missen?
Zo maak je het
- Maak eerst de dressing: klop de azijn en de mosterd goed door elkaar, en klop er dan de olie en de honing beetje bij beetje doorheen. Breng de dressing op smaak met vers gemalen peper en zout.
- Snijd de vijgen in kwartjes en leg ze met de snijkanten naar boven op een schaal. Druppel de dressing over de vijgen en laat ze ongeveer 20 minuten op kamertemperatuur marineren.
- Verdeel de rucola, de Oost-Indische kers, de parmaham en de burrata over 2 borden. Verdeel er de vijgen met de dressing over en werk af met enkele blaadjes basilicum.
Tip
Ik heb Oost-Indische kers uit onze tuin gebruikt, maar als je die moeilijk vindt kan je gewoon enkel rucola gebruiken.
Kathleen Brenders, aangenaam!
Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!
Smakelijk,
Liefs,
Kathleen