Maaltijdsoep met bloemkool en linzen

Beoordeling door het gezin

★★★☆☆

Ik eet graag linzen in allerlei vormen, dus een recept met linzen trekt altijd mijn aandacht. Dit recept voor een heel lekkere maaltijdsoep zag ik voor het eerst bij Weight Watchers. Ondertussen heb ik deze soep al vaak gemaakt, meestal als we bloemkool hebben gegeten en niet de hele bloemkool gebruikt was. Het recept is dus waarschijnlijk ondertussen wat aangepast aan mijn persoonlijke smaak.

 

Ingredi├źnten

  • 1 l groentenbouillon
  • 500 g bloemkool
  • 160 g rode linzen
  • 1 sjalot
  • 1 el currypoeder
  • scheutje olijfolie
  • 2 tomaten
  • enkele plukjes peterselie
  • peper en zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Snijd de bloemkool in roosjes en snijd de sjalot grof. Ontvel en ontpit de tomaten en snijd ze in blokjes.
  2. Verwarm een klein scheutje olijfolie in een kookpan en fruit er de sjalot even in aan. Voeg de rode linzen en het currypoeder toe, en laat samen even verder fruiten.
  3. Voeg de groentenbouillon toe samen met de roosjes bloemkool en de blokjes tomaat. Breng zachtjes aan de kook en laat ongeveer 20 minuten sudderen, of totdat de bloemkool en de linzen gaar zijn.
  4. Haal enkele mooie roosjes bloemkool uit de soep om straks de borden mee af te werken.
  5. Mix de rest van de soep met een staafmixer. De soep moet niet te glad gemixt zijn, ze mag nog iets van textuur hebben. Kruid met peper en zout.
  6. Werk de borden af met enkele roosjes bloemkool, een paar plukjes peterselie en een beetje extra currypoeder.

Tip

Je kan de soep nog kruidiger maken met bijvoorbeeld kurkuma of paprikapoeder.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen