Lichte kipsalade

Beoordeling door het gezin

Toen ik een paar dagen kippenbouillon gemaakt had, had ik een volledige kip die lekker gegaard was in de bouillon en die ik verder kon gebruiken. Ik heb er bijvoorbeeld deze lichte kipsalade mee gemaakt.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 400 g gegaarde kip
  • 2 schijven ananas
  • 2 appels
  • 2 hardgekookte eieren
  • 2 el mayonaise
  • 4 el yoghurt
  • enkele stengels bieslook
  • peper en zout

Zo maak je het

  • Scheur of snijd de kip in kleine stukjes.
  • Snijd de ananas en de appel en de hardgekookte eieren in kleine blokjes.
  • Om de saus te maken meng je de mayonaise met de yoghurt en kruid met peper en zout.
  • Snijd de stengels bieslook in fijne stukjes.
  • Meng de stukjes kip met de blokjes ananas, appel en ei en roer er voorzichtig de saus onder. Werk af met de fijn gesneden bieslook.

Tip

DIt is ook lekker als je er een eetlepel currypoeder onder roert.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept