Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kruidenboter met geroosterde paprika

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Voor deze lekkere en mooi gekleurde kruidenboter heb ik eigen gekweekte look en kruiden gebruikt uit mijn eigen tuintje!

Ik schrijf het vaak, maar het blijft toch het allerleukst, iets lekkers maken met een combinatie van ingrediënten die je maar te plukken hebt!

Kruidenboter is snel klaar, gemakkelijk te maken en erg lekker bij bijvoorbeeld gegrild vlees of bij gepofte aardappels.

Ingrediënten

  • 100 g zachte boter
  • halve zoete puntpaprika
  • 2 teentjes look
  • enkele takjes platte peterselie
  • enkele takjes tijm
  • 1 koffielepel gedroogde chilivlokken
  • sap van een halve citroen
  • peper en zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Leg de zoete paprika onder de grill van de oven tot hij zwart geblakerd is. Laat hem afkoelen, verwijder de zwarte schil en de pitjes en snijd hem in hele kleine stukjes.
  2. Hak de peterselie en de tijm fijn.
  3. Meng de stukjes zoete paprika, de peterselie en de tijm onder de zachte boter.
  4. Pers de teentjes look uit en meng ze ook onder de boter, samen met de chilivlokken en het citroensap.
  5. Meng alles nog eens goed door elkaar en kruid met vers gemalen zwarte peper en zout.
  6. Bewaar in de koelkast tot je het gebruikt.

Tip

Je kan ook een gewone rode paprika gebruiken in plaats van een zoete paprika.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen