Zoek
Sluit dit zoekvak.

Lente minestrone

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Deze lekkere maaltijdsoep zit bomvol beetgare lentegroenten en barst van de smaak. Een echte opkikker, lekker geserveerd met een stuk rustiek brood dat je kort onder de gril legt met een beetje olijfolie.

 

Je kan er heel gemakkelijk een vegetarische variant van maken door de pancetta weg te laten en door groentenbouillon in plaats van kippenbouillon te gebruiken.

 

Het recept komt uit het magazine Foodies van april 2020.

Ingrediënten

  • 75 g pancetta in reepjes
  • 1 bosje lente-uitjes, fijngesneden
  • 1 kleine venkel, in plakjes
  • 2 teentje look, geperst
  • 1,2 l  kippenbouillon
  • 800 g witte bonen (blik), gespoeld en uitgelekt
  • 125 g groene aspergepunten
  • 150 g sugarsnaps, gehalveerd in de lengte
  • 100 g erwten
  • 125 g jonge spinazie
  • 50 g parmezaan, geraspt
  • klontje boter
  • peper en zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Bak de pancetta in een beetje boter in een pan met dikke bodem (bijvoorbeeld een gietijzeren braadpan) tot hij krokant is. Voeg de lente-ui toe samen met de venkel en fruit alles samen tot de venkel zacht wordt. Kruid met peper.
  2. Voeg de geperste knoflook toe en fruit ongeveer 1 minuut verder. Voeg de bouillon en de witte bonen toe, breng aan de kook en kook ongeveer 5 minuten op een zacht vuur.
  3. Voeg de aspergepunten en de sugarsnaps toe en kook opnieuw 5 minuten verder op een zacht vuur.
  4. Roer de erwten en de spinazie door de soep en kook enkele minuten zachtjes, totdat de spinazie geslonken is.
  5. Proef de minestrone en kruid naar smaak bij met vers gemalen peper en zout.
  6. Verdeel de soep over kommen, rasp er een beetje parmezaan over en serveer onmiddellijk.

Tip

Je kan zelf kippenbouillon maken, of kant en klare bouillon uit een bokaal gebruiken.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen