Lasagne met spinazie en zalm

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Deze lasagne met zalm en spinazie is een leuke afwisseling op de traditionele “rode” lasagne. Die eten wij hier thuis ook graag, ik heb daar al eens eerder een recept voor gedeeld, kijk gerust nog maar eens hier.

 

Deze versie met zalm en spinazie is eigenlijk ook al een klassieker, het recept vond ik bij Libelle Lekker.

Ingredi├źnten

  • 8 grote vellen verse lasagne
  • 400 g verse zalm
  • 400 g gehakte spinazie (eventueel diepvries)
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml visfond
  • 2 tomaten
  • 1 sjalot
  • 100 g gemalen kaas
  • klontje boter
  • peper en zout

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snipper de sjalot in fijne stukjes en stoof ze aan in een beetje boter. Voeg de gehakte spinazie toe samen met de mascarpone en de visfond. Meng alles mooi door elkaar tot een gladde maar niet te dunne saus. Kruid met peper en zout.
  3. Snijd de zalm in heel dunne plakjes.
  4. Ontvel en ontpit de tomaten en snijd ze in kleine blokjes.
  5. Beboter een ovenschotel en leg op de bodem een laagje lasagnevellen. Lepel er wat spinaziemengsel over, verdeel er dan een deel van de rauwe plakjes zalm over en bestrooi met wat tomatenblokjes. Kruid dit laagje af met peper en zout en beleg het terug met lasagnevellen.
  6. Maak opnieuw een laagje van spinaziemengsel, plakjes zalm en blokjes tomaat, kruid het af met peper en zout en bedek het weer met lasagnevellen.
  7. Ga zo door tot je de hele lasagne hebt gevormd, maar eindig met een laagje spinaziemengsel.
  8. Bestrooi met de gemalen kaas en bak de lasagne ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Tip

Ik gebruik grote lasagnevellen uit de versafdeling. Je kan ook gedroogde lasagnevellen gebruiken, dan zal je er waarschijnlijk 12 nodig hebben want die zijn iets kleiner. Je lasagne zal ook 10 minuutjes langer moeten garen.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten