Zoek
Sluit dit zoekvak.

Lamssteak met mosterdsaus

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Een heerlijke combinatie afgewerkt met een smaakvol sausje. Serveer de lamssteaks mooi rosé dan zijn ze het lekkerst!

Ingrediënten

  • 4 lamssteaks
  • 400 g groene aspergetips
  • 1 sjalot
  • 4 dl lamsfond
  • 2 dl volle room
  • 1 kl graanmosterd
  • 1 kl gewone mosterd
  • klontje boter
  • scheutje arachideolie
  • vers gemalen peper
  • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Haal de lamssteaks ongeveer een uurtje voordat je ze gaat bakken uit de koelkast en laat ze rustig op kamertemperatuur komen.
  2. Bereid de saus nu al voor, die werken we dan straks af nadat het vlees gebakken is. Snipper een sjalotje fijn en stoof het aan in een steelpannetje met wat boter. Voeg de lamsfond toe en laat deze inkoken tot de helft. Voeg dan de room toe en laat nog iets verder inkoken. Zeef de saus en zet ze opzij.
  3. Blancheer de groene aspergetips enkele minuten in licht gezouten water totdat ze beetgaar zijn. Giet ze voorzichtig af en verfris ze kort onder koud stromend water. Warm ze terug op in een pan met een klontje boter (ze moeten niet bakken, enkel opwarmen en wat extra smaak krijgen) en kruid ze met wat peper en zout.
  4. Bak de lamssteaks rosé in een ruime bakpan met een klontje boter en wat arachideolie. Als de lamssteaks al mooi op kamertemperatuur waren voordat je ze bakt, is ongeveer 3 minuten bakken per kant voldoende. Kruid het vlees met vers gemalen peper en zout en wikkel het na het bakken in aluminiumfolie om het nog ongeveer 5 tot 10 minuten te laten rusten.
  5. Giet het vet weg uit de bakpan, voeg de twee soorten mosterd toe aan de pan, roer alles even los en voeg de saus toe die je apart hebt gehouden. Laat de saus nog even kort doorkoken en kruid ze met vers gemalen peper en eventueel wat zout.
  6. Snijd de lamssteaks in schuine sneden, serveer ze met de mosterdsaus en geef er de groene aspergetips bij.

Tip

Deze lamssteaks zijn ook heerlijk met groene boontjes in plaats van met aspergetips.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen