Borlottibonen

Kennen jullie borlottibonen? Dat zijn prachtige bonen, witbeige met een fuchsia tekening op. Ik kweek ze in de tuin, dat gaat eigenlijk heel makkelijk. Je zou ze kweken alleen al omdat ze er zo mooi en decoratief uitzien!

 

Een beetje pech is wel dat de mooie tekening verdwijnt met het koken… je houdt dan een effen lichtbruine boon over. De bonen hebben een lekkere smaak, ze zijn zachter en fijner van smaak dan de normale bruine bonen.

 

De borlottibonen zijn populair in bepaalde streken in Italië, waar ze bijvoorbeeld worden gebruikt in minestrone, of in stootpotjes. Ze zijn niet oorspronkelijk afkomstig uit Italië maar wel uit Zuid-Amerika, waar ze veel gebruikt worden bijvoorbeeld in Mexico.

 

Borlottibonen zijn net als andere peulvruchten heel gezond en een mooie bron van eiwitten.

 

Op de foto zie je de peulen en de bonen in drie verschillende stadia.De meest linkse peulen en bonen zijn nog niet volledig rijp: de peulen zijn nog groen en de bonen hebben nog niet hun kenmerkende tekening. In het midden zie je de rijpe verse peulen en bonen: de peulen zijn fel gekleurd en de bonen hebben een mooie tekening.

De meest rechtse peulen en bonen zijn al gedroogd. Als je deze gedroogde bonen wil klaarmaken laat je ze eerst een nacht weken. Je kan ze ook 2 minuten koken en ze dan een uur laten staan in dat hete water. Gooi na een uur dat water weg en bereid de bonen verder in ongeveer 45 minuten.

 

Mooi, lekker en gezond! Houd de blog zeker in het oog, ik deel binnenkort een leuk recept met borlottibonen.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten