Kwark-kokoscake met blauwe bessen

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Deze heerlijke cake is vlug klaar en door het gebruik van kwark, geraspte kokos en blauwe bessen krijg je een echt fris effect. De blauwe bessen voeg je gewoon toe net voor het bakken, ze zakken tijdens het bakken wat naar beneden en ze barsten open zodat je een prachtige kleur krijgt binnenin.

Met dank aan het magazine Foodies van juli 2020 voor het recept.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 175 g volle kwark
  • 200 g blauwe bessen
  • 2 el geraspte kokos
  • 250 g suiker
  • 4 eieren
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 75 ml olie
  • 1 tl zout
  • poedersuiker

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een springvorm (van 24 cm) of een vierkant bakblik met bakpapier.
  2. Klop de kwark los met de suiker. Voeg één voor één de eieren toe en klop telkens totdat het ei helemaal is opgenomen.
  3. Zeef het bakmeel met het zout erover en meng alles rustig door elkaar. Voeg als laatste de olie en de geraspte kokos toe en meng nog even kort.
  4. Giet het beslag in het bakblik. Verdeel de blauwe bessen erover. Je hoeft de bessen niet aan te drukken, ze zullen tijdens het bakken vanzelf wat in het beslag zakken. Bak de cake in ongeveer 50 minuten goudbruin en gaar. De cake is gaar wanneer een prikker die je er insteekt er schoon uitkomt.
  5. Laat de cake in de vorm afkoelen. Bestuif hem vlak voor het serveren met poedersuiker.

Tip

In plaats van geraspte kokos kan je ook 2 eetlepels maanzaad gebruiken.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten