Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Kwark-kokoscake met blauwe bessen

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Deze heerlijke cake is vlug klaar en door het gebruik van kwark, geraspte kokos en blauwe bessen krijg je een echt fris effect. De blauwe bessen voeg je gewoon toe net voor het bakken, ze zakken tijdens het bakken wat naar beneden en ze barsten open zodat je een prachtige kleur krijgt binnenin.

Met dank aan het magazine Foodies van juli 2020 voor het recept.

Ingrediënten

  • 175 g volle kwark
  • 200 g blauwe bessen
  • 2 el geraspte kokos
  • 250 g suiker
  • 4 eieren
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 75 ml olie
  • 1 tl zout
  • poedersuiker

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een springvorm (van 24 cm) of een vierkant bakblik met bakpapier.
  2. Klop de kwark los met de suiker. Voeg één voor één de eieren toe en klop telkens totdat het ei helemaal is opgenomen.
  3. Zeef het bakmeel met het zout erover en meng alles rustig door elkaar. Voeg als laatste de olie en de geraspte kokos toe en meng nog even kort.
  4. Giet het beslag in het bakblik. Verdeel de blauwe bessen erover. Je hoeft de bessen niet aan te drukken, ze zullen tijdens het bakken vanzelf wat in het beslag zakken. Bak de cake in ongeveer 50 minuten goudbruin en gaar. De cake is gaar wanneer een prikker die je er insteekt er schoon uitkomt.
  5. Laat de cake in de vorm afkoelen. Bestuif hem vlak voor het serveren met poedersuiker.

Tip

In plaats van geraspte kokos kan je ook 2 eetlepels maanzaad gebruiken.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen