Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Kruidige gehaktballetjes in curry

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Heerlijk, deze kruidige gehaktballetjes in curry! En ook zo vrolijk en kleurrijk met de zoete aardappel en de bimi die ik er bij gevoegd heb. De schotel is lekker smaakvol, maar net niet té pittig zodat het ook voor kinderen lekker is. Je kan trouwens naar smaak de hoeveelheid currypasta aanpassen, zodat je de schotel minder of meer pittig maakt.

 

Houd je van de recepten die ik deel? In mijn kookboek “Komen eten!”  vind je 70 makkelijke en lekkere recepten voor elke dag.

 

 

Ingrediënten

  • 500 g gehakt
  • 2 cm gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 g zoete aardappel
  • 200 g bimi
  • 2 el gele currypasta
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 300 g rijst
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Rasp de gember, pers de teentjes knoflook uit en meng alles onder het gehakt. Kruid het gehakt met peper en zout en rol er balletjes van.
  2. Snijd de zoete aardappel in stukjes van 2 cm. Kook ze gedurende ongeveer 5 minuten in licht gezouten water en giet ze af.
  3. Kook de bimi beetgaar in enkele minuten in licht gezouten water, giet ze af en verfris ze kort onder koud stromend water.
  4. Verwarm een scheutje olijfolie in een ruime pan en bak er de gehaktballetjes rondom goudbruin in. Haal de balletjes uit de pan, ze moeten binnenin nog niet gaar zijn.
  5. Giet het overtollige vet weg uit de pan, voeg de currypasta toe en laat deze even bakken (ongeveer 2 minuten) totdat de aroma’s goed vrijkomen. Giet de kokosmelk bij in de pan, samen met 100 ml water en voeg ook het blokje kippenbouillon toe. Meng alles goed door elkaar en breng zachtjes aan de kook.
  6. Kook ondertussen de rijst in licht gezouten water.
  7. Voeg de balletjes terug toe aan de pan en laat ze mee pruttelen op laag vuur totdat ze binnenin door en door gaar zijn. Voeg daarna de zoete aardappel en de bimi toe aan de pan en laat alles nog even samen verwarmen.
  8. Dien de lekkere en kleurrijke curry op met de rijst.

Tip

Heerlijk en net niet té pittig zodat het ook voor kinderen een feest is!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen