Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Kip met citroen en parmezaan

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Deze kip met citroen en parmezaan is hier thuis een favoriet, ga jij hem ook op het menu zetten? Je zal er gegarandeerd mee scoren! Deze kip maak je volledig in één pan klaar, waardoor alle smaken zich mooi vermengen. Dien deze kip op met gebakken aardappeltjes en groene groenten, wij aten er prinsessenboontjes bij.

 

Houd je van de recepten die ik deel? In mijn kookboek “Komen eten!”  vind je 70 makkelijke en lekkere recepten voor elke dag.

 

Ingrediënten

  • 4 kipfilets zonder huid
  • 8 plakjes spek
  • 100 ml room
  • 1/2 blokje kippenbouillon
  • sap van een halve citroen
  • 60 g geraspte parmezaan
  • 4 tomaten
  • enkele blaadjes basilicum
  • klontje boter
  • peper

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht).
  2. Omwikkel elke kipfilet met 2 plakjes spek. Bak de omwikkelde kipfilets aan beide kanten aan met een klontje boter in een ruime ovenbestendige pan. Haal de kip even uit de pan en giet het overtollige vet eruit.
  3. Meng dan in de pan de room met 100 ml water en het halve bouillonblokje, het citroensap en de parmezaan. Snijd de tomaten in kwarten en leg ze in de pan; leg ook de kipfilets er terug bij.
  4. Zet de pan in de oven gedurende ongeveer 20 minuten, totdat de kipfilets binnenin door en door gaar zijn. Proef de saus en kruid naar smaak bij met wat peper.
  5. Dien de kipfilets met de saus en de tomaten op met gebakken aardappelen en groene groenten zoals boontjes.

Tip

Door de kip in de saus te garen blijft ze lekker mals.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen