Search
Close this search box.

Groene risotto

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Deze mooi groene risotto ademt de lente, door zijn kleur en door het gebruik van asperges en verschillende verse kruiden. Ik gebruikte in dit recept twee verschillende soorten olijfolie. Ik gebruikte de Filippo Berio Classico om de rijst aan te fruiten, deze olie is daar heel geschikt voor door zijn hogere rookpunt en milde smaak. Ik gebruikte ook de Filippo Berio Extra Virgin, die een uitgesproken rijke smaak heeft en die dus perfect is om de borden risotto mee af te werken als ze op tafel komen. Proef zeker zelf en geniet ervan!

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Filippo Berio  (advertentie).

Ingrediënten

 • 2 bussels groene asperges
 • 200 g verse spinazie
 • 1 sjalot
 • 2 teentjes knoflook
 • 360 g risotto rijst
 • 1,5 l groentenbouillon
 • enkele takjes basilicum
 • enkele takjes munt
 • bieslook
 • olijfolie Filippo Berio Classico
 • olijfolie Filippo Berio Extra Virgin
 • 75 g parmezaanse kaas
 • peper en zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

 1. Maak de asperges schoon: snijd de houtige onderkant weg en snijd ze in stukjes van ongeveer 1 à 2 cm (groene asperges hoef je niet te schillen). Laat de kopjes wel heel! Blancheer de gesneden asperges enkele minuten in licht gezouten water tot ze beetgaar zijn. Haal ze uit het water en koel ze even af onder koud stromend water.
 2. Snipper 50 g spinazie fijn samen met de blaadjes van de basilicum, de blaadjes van de munt en de bieslook. Snipper ook de sjalot.
 3. Breng de bouillon tot aan het kookpunt en houd hem warm.
 4. Verhit in een brede pot de Filippo Berio olijfolie Classico en fruit daarin de gesnipperde sjalot en de look (die kan je erbij persen of ook heel fijn snipperen – doe hem iets later in de pot dan de sjalot want look verbrandt heel snel).
 5. Doe de rijst bij in de pot en laat hem even mee fruiten totdat de korrels doorzichtig worden.
 6. Zet het vuur nu iets lager. Voeg een kleine soeplepel bouillon toe en wacht totdat het vocht grotendeels is opgenomen. Voeg dan opnieuw bouillon bij en blijf herhalen totdat de rijst gaar is. Dit zal ongeveer 15 minuten duren. De rijst moet nog smeuïg zijn maar mag zeker niet te plat gekookt zijn.
 7. Voeg de fijn gesneden groene kruiden toe samen met de rest van de spinazie, en meng alles onder de risotto zodat de spinazie slinkt. Voeg de stukjes asperge ook toe en roer ze voorzichtig onder de risotto.
 8. Neem de pot van het vuur en voeg de geraspte parmezaanse kaas toe. Meng voorzichtig en kruid met peper en zout.
 9. Serveer de risotto en werk elk bord af met een goede scheut Filippo Berio olijfolie Extra Virgin, een draai van de pepermolen en een blaadje basilicum.

Tip

De Filippo Berio olijfolie Extra Virgin die je gebruikt als afwerking geeft een echte smaakboost aan deze mooie groene risotto!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen