Deze combinatie is licht en doet zonnig aan, dus toch geschikt op een warme dag als vandaag! Ik gebruik er de kruidenboter met geroosterde paprika in die ik even geleden al deelde.
Gebakken schelvishaasje met een pakketje uit de oven
Beoordeling door het gezin
Ingrediënten
- 800 g schelvishaasje
- 600 g aardappelen (hardkokend)
- 20 kerstomaatjes
- 100 g kruidenboter met geroosterde paprika
- enkele takjes tijm
- enkele blaadjes basilicum
- 80 g jonge gemengd sla
- klontje boter
- beetje bloem
- olijfolie
- peper en zout
- aluminiumfolie
Wil je geen enkel nieuw recept missen?
Zo maak je het
- Was de aardappelen, boen ze goed schoon en snijd ze in stukjes met de schil nog aan. Was de kerstomaatjes en dep ze droog.
- Verdeel de stukjes aardappel met de kerstomaatjes over 4 stukken aluminiumfolie. Leg er een lepeltje kruidenboter bij, een takje tijm en enkele blaadjes basilicum. Kruid naar smaak een beetje bij met zout en vers gemalen zwarte peper. Vouw de aluminiumfolie tot pakketjes en zet ze 30 minuten in de oven bij 200 graden.
- Bestrooi de schelvishaasjes met wat bloem, klop de overtollige bloem eraf en kruid ze met wat peper en zout. Bak de vis enkele minuten aan beide kanten in een pan met wat boter tot hij mooi goudbruin is maar binnenin nog wat glazig.
- Dien de gebakken schelvishaasjes op met de pakketjes uit de oven, en werk de borden af met de jonge sla waar je eenvoudig een beetje olijfolie over sprenkelt.
Tip
Dit gerecht kan je ook klaarmaken met kabeljauwhaasjes.
Kathleen Brenders, aangenaam!
Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!
Smakelijk,
Liefs,
Kathleen