Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Alles-in-één-pan romige tagliatelle

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Ik heb voor jullie een fantastisch éénpansgerecht, vol groenten en met een perfect romige saus. Ik gebruik broccoli, champignons en erwtjes en ik combineer ze met wat gebakken spek en een romige saus boordevol smaak. Zet de week goed in en plan dit éénpansgerecht vanavond op het menu! Iedereen aan tafel zal blij zijn, en de afwas achteraf is zo gebeurd.

 

De romige saus maakte ik op basis van de volle room van Campina. De Campina room is gemaakt van weidemelk afkomstig van koeien die ten minste 120 dagen per jaar, minimaal 6 uur per dag in de wei lopen.

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Campina (advertentie).

Ingrediënten

  • 150 g plakjes spek
  • 500 g champignons
  • 1 broccoli
  • 200 ml room
  • 500 ml kippenbouillon
  • 75 g kruidenkaas
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 g erwtjes
  • 250 g koelverse tagliatelle
  • basilicum
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Snijd de champignons in kwartjes of in schijfjes. Verdeel de broccoli in kleine roosjes.
  2. Bak de plakjes spek krokant in een voldoende ruime pan. Haal ze uit de pan en houd ze apart. Giet het overtollige vet weg uit de pan.
  3. Voeg nu aan dezelfde pan de champignons en de broccoli toe, en bak beide samen. Bevochtig na enkele minuten met de room en de kippenbouillon, en meng er de kruidenkaas en de erwtjes onder. Pers er ook de look bij.
  4. Breng alles zachtjes aan de kook, meng de tagliatelle door de saus en laat ze gedurende enkele minuten garen. Voeg het spek terug toe aan de pan en kruid naar smaak bij met vers gemalen zwarte peper.
  5. Dien op in diepe borden en werk af met enkele blaadjes basilicum.

Tip

Door koelverse tagliatelle te gebruiken, is dit éénpansgerecht supersnel klaar!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen