Search
Close this search box.

Kleurige salade van spinazie, mozzarella en perzik

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Leuk hé de lente en de zomer, je kan je helemaal uitleven met verschillende ingrediënten die je kan omtoveren tot kleurrijke salades zoals deze. Vooral doen en ervan genieten!

Ingrediënten

  • 100 g jonge spinazieblaadjes
  • 24 mini bolletjes buffelmozzarella
  • 2 rijpe perziken
  • 12 kerstomaatjes
  • 6 sneden parmaham
  • 10 blaadjes basilicum
  • olijfolie
  • peper en zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Was de spinazieblaadjes en dep ze voorzichtig droog.
  2. Snijd de perzik in partjes.
  3. Was de kerstomaatjes en snijd ze in de helft.
  4. Was de blaadjes basilicum, dep ze voorzichtig droog en scheur ze in stukjes.
  5. Snijd of scheur de sneden parmaham in ongeveer 3 à 4 stukken.
  6. Neem een mooie schaal en schik er de spinazieblaadjes op. Werk af met de partjes perzik, de halve kerstomaatjes, de stukjes parmaham, de bolletjes buffelmozzarella en de gescheurde blaadjes basilicum.
  7. Sprenkel een beetje goede olijfolie over de salade en kruid met peper en zout.

Tip

Probeer steeds buffelmozzarella te gebruiken. Mozzarella van koemelk gaat eventueel ook maar die is veel minder zacht en romig.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen