Kleurige salade van spinazie, mozzarella en perzik

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Leuk hé de lente en de zomer, je kan je helemaal uitleven met verschillende ingrediënten die je kan omtoveren tot kleurrijke salades zoals deze. Vooral doen en ervan genieten!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 100 g jonge spinazieblaadjes
  • 24 mini bolletjes buffelmozzarella
  • 2 rijpe perziken
  • 12 kerstomaatjes
  • 6 sneden parmaham
  • 10 blaadjes basilicum
  • olijfolie
  • peper en zout

Zo maak je het

  1. Was de spinazieblaadjes en dep ze voorzichtig droog.
  2. Snijd de perzik in partjes.
  3. Was de kerstomaatjes en snijd ze in de helft.
  4. Was de blaadjes basilicum, dep ze voorzichtig droog en scheur ze in stukjes.
  5. Snijd of scheur de sneden parmaham in ongeveer 3 à 4 stukken.
  6. Neem een mooie schaal en schik er de spinazieblaadjes op. Werk af met de partjes perzik, de halve kerstomaatjes, de stukjes parmaham, de bolletjes buffelmozzarella en de gescheurde blaadjes basilicum.
  7. Sprenkel een beetje goede olijfolie over de salade en kruid met peper en zout.

Tip

Probeer steeds buffelmozzarella te gebruiken. Mozzarella van koemelk gaat eventueel ook maar die is veel minder zacht en romig.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik ben mama van 3 toffe jongens, vrouw van een lieve man en bezeten door lekker koken. Ik deel mijn recepten die je makkelijk kan klaarmaken en waarmee je zeker zal scoren. 

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten