Heel lekker en mild pittig, deze kipsatés met oosterse marinade waarvoor ik het recept vond in het laatste magazine van Foodies, dat volledig gewijd is aan de barbecue.
Kipsatés met oosterse marinade
Beoordeling door het gezin
★★★★★
Ingrediënten
- 800 g kipfilet, in 8 lange repen
- 400 ml kokosmelk
- 2 el volle yoghurt
- 3 teentjes knoflook
- 3 kleine sjalotten
- 1 el komijnpoeder
- 1 el currypoeder
- 1 el kurkuma
- 3 el sojasaus
- 4 el zonnebloemolie
- 2 el palmsuiker
- 1 tl zout
- bamboespiezen of lange satéprikkers
Wil je geen enkel nieuw recept missen?
Zo maak je het
- Maal alle ingrediënten voor de marinade in de blender: de kokosmelk en de yoghurt samen met de teentjes knoflook, de sjalotten, het komijnpoeder, het currypoeder, de kurkuma, de sojasaus, de zonnebloemolie, de palmsuiker en het zout. Doe de marinade in een schaal maar houd een klein beetje apart als dipsaus voor de kipsatés. Laat de repen kipfilet in de schaal met de marinade minstens 1 uur marineren in de koelkast.
- Rijg de gemarineerde repen kipfilet aan de spiezen. Grill de kipsatés tot ze mooie grillstrepen hebben en binnenin gaar zijn.
- Serveer de kipsatés met de marinade.
Tip
Je kan de kipsatés grillen op de barbecue of in een grillpan.
Kathleen Brenders, aangenaam!

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!
Smakelijk,
Liefs,
Kathleen