Search
Close this search box.

Hasselback aardappelen met taleggio en tijm

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Deze heerlijke hasselback aardappelen krijgen een Italiaanse flair mee… Serveer ze als bijgerecht, of combineer ze met groenten en een mooie groene salade als volledige maaltijd. Het recept komt uit het magazine Foodies, meer bepaald de uitgave van mei 2020 die volledig aan Italië gewijd was.

Ingrediënten

 • 1 kg vastkokende aardappelen
 • enkele takjes verse tijm
 • 3 teentjes knoflook
 • 2 el olijfolie
 • 150 g taleggio
 • 2 el honing
 • vers gemalen peper
 • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden elektrisch of 180 graden hetelucht. Snijd de aardappels (ongeschild en gewassen) om de 5 mm diep in maar niet helemaal door. Leg eventueel 2 houten lepels aan weerszijden van de aardappel zodat je niet helemaal tot beneden kan snijden.
 2. Meng de aardappels in een grote kom met de tijm, de geperste knoflook, de olijfolie en peper en zout. Zorg ervoor dat de aardappels rondom rond met een dun laagje olie bedekt zijn.
 3. Verdeel de aardappels over een braadslee en bak ze ongeveer 30 minuten totdat ze zacht zijn (een beetje afhankelijk van de grootte van de aardappels).
 4. Verwijder het korstje van de taleggio en snijd hem in kleine brokjes. Verdeel de taleggio dan over de aardappels en bak ze nog 5 minuten verder.
 5. Bestrooi de aardappels net voor het serveren met nog wat extra verse tijmblaadjes en sprenkel er wat honing overheen.

Tip

Het is het gemakkelijkste als al je aardappels ongeveer even groot zijn, dan zijn ze allemaal even snel gaar.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen