Hasselback aardappelen met taleggio en tijm

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Deze heerlijke hasselback aardappelen krijgen een Italiaanse flair mee wat ze ook heel geschikt maakt om nu te eten op al wat warmere dagen. Geef er een mooie groene salade bij voor een volledige maaltijd. Het recept komt uit het magazine Foodies, meer bepaald de uitgave van mei 2020 die volledig aan Italië gewijd was.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 1 kg vastkokende aardappelen
  • enkele takjes verse tijm
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 150 g taleggio
  • 2 el honing
  • vers gemalen peper
  • zout

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden elektrisch of 180 graden hetelucht. Snijd de aardappels (ongeschild en gewassen) om de 5 mm diep in maar niet helemaal door. Leg eventueel 2 houten lepels aan weerszijden van de aardappel zodat je niet helemaal tot beneden kan snijden.
  2. Meng de aardappels in een grote kom met de tijm, de geperste knoflook, de olijfolie en peper en zout. Zorg ervoor dat de aardappels rondom rond met een dun laagje olie bedekt zijn.
  3. Verdeel de aardappels over een braadslee en bak ze ongeveer 30 minuten totdat ze zacht zijn (een beetje afhankelijk van de grootte van de aardappels).
  4. Verwijder het korstje van de taleggio en snijd hem in kleine brokjes. Verdeel de taleggio dan over de aardappels en bak ze nog 5 minuten verder.
  5. Bestrooi de aardappels net voor het serveren met nog wat extra verse tijmblaadjes en sprenkel er wat honing overheen.

Tip

Het is het gemakkelijkste als al je aardappels ongeveer even groot zijn, dan zijn ze allemaal even snel gaar.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten