Zoek
Sluit dit zoekvak.

Fluffy pancakes met blauwe bessen

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Geniet van een heerlijk ontbijt met fluffy pancakes vol sappige blauwe bessen. Deze smakelijke pancakes zijn snel en gemakkelijk te maken. De luchtige textuur van de pancakes gecombineerd met de zoete smaak van de bessen zorgt voor een perfecte start van je dag. Smullen maar!

Heerlijk variëren bij het ontbijt, kan nu ook met Campina Plantaardig. Dat zijn plantaardige drinks gemaakt met haver of amandel. Vol van smaak en een heerlijke variatie voor een goed begin van de dag. Ik gebruikte de nieuwe Campina Amandel voor deze pancakes, en ik genoot van de lichtzoete, nootachtige en volle smaak. Campina Amandel is gemaakt met geroosterde amandelen uit Spanje en Portugal, en heeft een hoog eiwitgehalte door de toevoeging van hoogwaardige plantaardige eiwitten. De heerlijke kwaliteit die je van Campina gewoon bent, nu dus ook plantaardig.

Ingrediënten

 • 4 dl Campina Amandel
 • 2 eieren
 • 300 g bloem
 • 150 g blauwe bessen
 • 20 g bakpoeder
 • 10 g vanillesuiker
 • klontje boter

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

 1. Meng de bloem met het bakpoeder in een mengkom, voeg de helft van de Campina Amandel toe en meng even door elkaar.
 2. Scheid de eierdooiers van de eiwitten, en klop de eierdooiers samen met de rest van de Campina Amandel tot een glad mengsel.
 3. Giet het mengsel van de eierdooiers en Campina Amandel in de kom met het bloemmengsel en klop het met een garde tot een glad mengsel. Voeg de vanillesuiker toe en meng even door.
 4. Klop de eiwitten stijf , voeg het opgeklopte eiwit toe aan het beslag, en meng alles voorzichtig met een spatel. Voeg de blauwe bessen tenslotte toe en meng ook deze voorzichtig onder het beslag.
 5. Verhit een pan met antiaanbaklaag op een middelhoog vuur en en smelt er een klein klontje boter in. Schep met een kleine pollepel een schepje beslag in de pan. Ik gebruikte een pan van 26 cm en ik kon 3 pancakes tegelijk bakken.Wacht tot de bovenkant van de pancake opgedroogd is en kleine belletjes vertoont, en draai dan de pancake om. Herhaal tot al het beslag op is.

Tip

Als je pancakes over hebt, kan je ze perfect invriezen!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen