Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kippenblokjes met curry en ananas

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Dit is een topper hier thuis, en ik heb het op een half uurtje op tafel, dus wat wil je nog meer? De currysaus kan je naar eigen smaak eerder pittig of iets milder maken.

Ingrediënten

  • 800 g kipfilet
  • 4 sneden ananas (neem liefst verse)
  • 1 sjalot
  • 1 rode paprika
  • 200 ml kippenbouillon
  • 200 ml room
  • 2 à 3 eetlepels currypoeder
  • 250 g witte rijst
  • olijfolie

Klontje boter

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Kook de rijst in licht gezouten water gaar
  2. Snijd de kipfilet in niet te kleine blokjes
  3. Schil de paprika, en snijd de paprika en de sjalot fijn
  4. Verhit een pan met een beetje olijfolie en een klein klontje boter en bak de blokjes kipfilet mooi langs alle kanten. Als de blokjes goudbruin zijn voeg je de stukjes sjalot en paprika toe en je laat ze even mee bakken.
  5. Voeg nu 2 à 3 eetlepels currypoeder toe (neem er 2 voor een milde saus en 3 voor een meer pittige saus) en laat even mee bakken (niet te lang en op een niet te hoog vuur want de curry verbrandt snel)
  6. Voeg nu de kippenbouillon en de room toe, roer goed en laat enkele minuten pruttelen tot de saus de gewenste dikte heeft (eventueel kan je een beetje sausbinder toevoegen).
  7. Snijd de ananas in stukjes en voeg ze op het einde toe zodat ze even mee opwarmen
  8. Serveer de kippenblokjes met ananas en curry met de gekookte rijst.

Tip

Je kan light room gebruiken, maar dan raad ik je wel culinaire light room aan, omdat die ook de saus mooi laat indikken.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen