Amandel-banaanmuffins

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Deze lekkere, gezonde en voedzame muffins zijn een heerlijk ontbijt in het weekend. Op ongeveer een half uur zijn ze klaar en kan je ze onmiddellijk nog lauwwarm opsmullen.

 

Het fijne recept komt uit het nieuwste magazine Foodies (van februari 2020).

Ingredi├źnten

  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 25 g amandelmeel
  • 75 g suiker
  • 3 rijpe bananen
  • 100 g amandelpasta
  • 2 eieren
  • 100 g yoghurt
  • 50 g geroosterde amandelschilfers
  • 100 g poedersuiker
  • muffinblik met 12 vormpjes
Wil je geen enkel nieuw recept missen?
Invalid email address

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de holtes in het muffinblik elk in met een klein beetje boter en bestrooi ze licht met wat meel. Schud het overtollige meel eruit.
  2. Meng in een ruime mengkom het zelfrijzend bakmeel, het bakpoeder, het amandelmeel en de suiker door elkaar.
  3. Mix 2 bananen samen met amandelpasta, de eieren en de yoghurt glad in een blender.
  4. Snijd de derde banaan in kleine stukjes.
  5. Schep het gepureerde bananenmengsel, de kleine stukjes banaan en de amandelschilfers in de mengkom bij het bakmeelmengsel en meng alles door elkaar. (Houd een beetje amandelschilfers apart voor de afwerking van de muffins straks).
  6. Verdeel het mengsel over de 12 muffinvormpjes en bak de muffins ongeveer 20 minuten in de oven totdat ze gerezen en goudbruin zijn.
  7. Maak glazuur door de poedersuiker te mengen met een klein scheutje water to een dikke maar vloeibare pap.
  8. Laat de muffins ietwat afkoelen, werk ze af met de glazuur en wat apart gehouden amandelschilfers en smakelijk! Je kan ze opeten als ze nog lauwwarm zijn.

Tip

Je kan de muffins die je teveel zou hebben perfect invriezen!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten