Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Kipkroketjes

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Wij hadden kip gegeten, en er was nog redelijk wat vlees van de gebraden kip over. Daar kan je allerlei lekkers mee maken, zoals deze kipkroketjes. Perfect om restjes mee op te werken!

Ingrediënten

  • 300 g gegaarde kip, in kleine stukjes
  • 100 g boter
  • 100 g bloem
  • 650 ml melk
  • 100 geraspte kaas
  • 125 g erwtjes (ontdooid)
  • peper en zout
  • 4 eieren, geklutst
  • 150 g paneermeel

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Smelt de boter in een ruime kookpan en voeg de bloem toe. Meng de bloem en de boter goed door elkaar met een garde en laat een minuutje bakken. Roer dan de melk erdoor en laat op zacht vuur even doorkoken, terwijl je af en toe goed roert met de garde, totdat je een mooi gladde maar redelijk dikke bechamelsaus hebt.
  2. Haal de saus van het vuur, voeg de geraspte kaas toe, en roer alles door tot de kaas gesmolten is.
  3. Voeg de stukjes kip en de erwten toe, kruid goed met peper en zout en meng alles mooi door elkaar.
  4. Schep het mengsel over in een ruime schaal en plaats deze minstens 3 uur in de koelkast.
  5. Vorm van het volledig afgekoelde mengsel kroketjes. Rol deze door het geklutste ei en dan door het paneermeel. Bak de kroketjes in arachideolie in een braadpan aan alle kanten goudbruin.

Tip

Je kan aan het mengsel voor de kroketjes nog kruiden toevoegen naar smaak, bijvoorbeeld peterselie, bieslook, enz.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen