Andijviestoemp met kipfilet en snelle mosterdsaus

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Een groentenstoemp is in veel gezinnen wel vaak favoriet denk ik! In deze lekkere stoemp gebruik ik andijvie. Het leuke is dat je de fijn gesneden andijvie er rauw in verwerkt, hij slinkt en gaart door de warmte van de aardappelen. Daardoor is de andijviestoemp echt makkelijk en snel te maken.  Geef er een eenvoudig gebakken maar super malse en sappige kipfilet bij, en een mosterdsausje dat je in een handomdraai klaarmaakt, en je tovert je simpele stoemp om tot een kleurrijke, lekkere en gezonde maaltijd!

Ingrediënten

  • 4 kipfilets
  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 400 g andijvie
  • 150 ml melk, warm
  • half blokje groentenbouillon
  • 150 ml lichte room
  • 2 el kruidenkaas
  • 2 kl graanmosterd
  • klontje boter
  • vers gemalen peper
  • zout
  • nootmuskaat

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Snijd de andijvie fijn, spoel hem heel grondig en laat hem goed uitlekken.
  2. Verwarm de oven voor op 140 graden (hete lucht).
  3. Neem een ruime pot en kook de aardappelen in licht gezouten water gaar. Giet ze af.
  4. Bak ondertussen de kipfilets. Kruid de kipfilets met vers gemalen peper en zout. Verwarm een klein klontje boter in een ruime braadpan en bak de kipfilets aan elke zijde ongeveer 4 minuten op middelhoog vuur. Haal ze uit de pan, leg ze in een ovenschaal en zet ze gedurende ongeveer 15 à 20 minuten in de voorverwarmde oven, of tot ze binnenin door en door gaar zijn maar nog sappig. Haal ze uit de oven en snijd ze in schuine stukken.
  5. Stamp de aardappelen samen met de warme melk met een pureestamper. Het hoeft zeker geen gladde puree te zijn, er mogen gerust nog wat stukjes inzitten. Verbrokkel er het halve blokje groentenbouillon bij. Meng goed zodat het blokje goed smelt en de bouillon zich overal verspreidt. Meng dan de rauwe andijvie in porties onder de puree, meng steeds goed zodat de andijvie slinkt. Kruid de puree naar smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  6. Verwarm voor de mosterdsaus de room in een steelpannetje, meng er de kruidenkaas en de mosterd onder en kruid met wat zout en peper.
  7. Dien de andijviestoemp op in een diep bord met de sneetjes kipfilet en werk af met enkele lepels mosterdsaus.

Tip

Komen eten!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen