Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Coq au vin blanc

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Deze bereiding met kip is een variatie op de klassieke coq au vin: je gebruikt hier witte wijn in plaats van rode wijn. Eenvoudig te maken, en zo vol smaak dat het een prima idee is voor de aankomende feestdagen! Dien de coq au vin op met gebakken gemengde champignons en kroketjes voor een extra feestelijk gevoel.

 

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Koken met DeMorgen!

 

Ingrediënten

  • 5 kipendijen met huid
  • 3 el provencaalse kruiden
  • 100 g pancetta in blokjes
  • 250 g kastanjechampignons, gesneden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 200 ml droge witte wijn
  • 200 ml room
  • ½ blokje kippenbouillon
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 takjes tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 kl roze peperkorrels
  • peterselie
  • klontje boter
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht).
  2. Wrijf de kippendijen rondom rond in met de provencaalse kruiden en wat peper en zout.
  3. Verwarm een klontje boter een een scheutje olijfolie in een ruime ovenbestendige pan en bak er de kippendijen in, aan beide kanten, op middelhoog vuur. Haal de kip uit de pan en houd ze apart. Verwijder het overtollige vet uit de pan.
  4. Bak in de dezlfde pan de blokjes pancetta gedurende ongeveer 5 minuten. Voeg de kastanjechampignons toe, kruid ze met peper en een klein beetje zout en bak ze 5 minuten mee. Pers er tenslotte de teentje knoflook bij en laat alles nog één minuutje verder bakken.
  5. Blus de pan met de witte wijn en giet er ook de room bij. Leg het halve bouillonblokje, de laurier, de tijm en de rozemarijn in de pan en strooi er de roze peperkorrels bij. Laat het geheel zachtjes aan de kook komen.
  6. Leg de kippendijen terug in de pan met de huidkant bovenaan. Zet de schotel ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Werk af met wat gesnipperde peterselie.

Tip

Lekker met gebakken gemengde champignons en kroketjes!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen