Courgette-komkommersoep

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Deze soep boordevol groenten heeft de meest prachtige groene kleur! Dat komt doordat er spinazie wordt aan toegevoegd die eerst apart geblancheerd wordt, en ik pas ook een trucje toe met de schillen van de courgette en de komkommer voor een nog mooiere kleur. Het oog wil zeker ook wat!

Ingrediënten

  • 1,3 l kippenbouillon of groentenbouillon
  • 1 courgette
  • 1 komkommer
  • 100 ml room
  • 1 wit van prei
  • 1 stengel selder
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • een goede handvol spinazie
  • enkele takjes peterselie
  • enkele takjes tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • bieslook
  • een klontje boter
  • vers gemalen peper
  • zout
Wil je geen enkel nieuw recept missen?
Invalid email address

Zo maak je het

  1. Was de prei en selder en snijd ze in grove stukken. Snijd ook de ui in grove stukken en snijd het teentje knoflook in schijfjes.Was en schil de courgette en de komkommer en snijd ze in grove stukken. Houd de schillen van de courgette en de komkommer apart, die gebruiken we straks verder. 
  2. Smelt een klein klontje boter in een soeppot en voeg de gesneden prei, selder, ui, look, komkommer en courgette toe. Stoof ze even aan maar laat ze niet kleuren. Roer af en toe om.
  3. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.
  4. Bind de peterselie, de tijm en het laurier samen tot een mooi kruidentuiltje en leg ze mee in de soep om mee te koken. Tip: ik gebruik altijd een wegwerptheezakje om mijn kruiden in te doen en leg ze zo mee in de soep.
  5. Laat de soep zachtjes doorkoken gedurende ongeveer 20 minuten of totdat alle groenten gaar zijn.
  6. Was ondertussen de spinazieblaadjes. Breng een pot met water aan de kook en blancheer hierin de schillen van de courgette en de komkommer en de gewassen spinazieblaadjes gedurende 1 à 2 minuten. Giet ze af en koel ze onmiddellijk af onder stromend koud water. Druk het overtollige vocht er zo veel mogelijk uit en houd ze even opzij.
  7. Haal het kruidentuiltje uit de gare soep en mix de soep met een staafmixer.
  8. Voeg nu de geblancheerde en afgekoelde spinazie en de courgette- en komkommerschillen toe en mix de soep opnieuw. Je zal de mooie groene kleur zien verschijnen!
  9. Voeg de room toe, kruid naar smaak met peper en zout en werk de borden af met gesnipperde bieslook.

 

Tip

Voor een fijnere soep kan je de soep even zeven nadat je ze voor de eerste keer hebt gemixt. Ik zou ze niet zeven helemaal op het einde want dan heb je kans dat je de kleur terug verliest.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten