Search
Close this search box.

Italiaanse lunch on the go

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Mijn oudste zoon Victor geeft nu in de vakantie in zijn tennisclub stage aan  kinderen. Hij neemt dan graag een lekkere en voedzame lunch mee voor tijdens de middag. Deze Italiaanse lunch on the go kon hij wel smaken!

 

Het idee vond ik in het boekje “Mijn favoriete gezonde recepten” van Jamie Oliver.

Ingrediënten

  • 80 g spirelli
  • 2 tomaten
  • halve zoete paprika (geroosterd)
  • 75 g ham in blokjes
  • 30 g rucola
  • enkele blaadjes basilicum
  • 2 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 1 tl chilivlokken (gedroogd)
  • enkele schilfers parmezaan
  •  zout en vers gemalen peper

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Kook de spirelli gaar in licht gezouten water. Giet ze af als ze klaar zijn en laat ze even afkoelen onder koud stromend water.
  2. Ontvel en ontpit de tomaten. Was de rucola en de basilicum en dep de blaadjes voorzichtig droog.
  3. Doe één van de tomaten in de blender samen met de halve zoete paprika, de chilivlokken, de olijfolie, het citroensap, enkele van de blaadjes basilicum en wat peper en zout. Mix alles tot een saus.
  4. Neem een bokaal die voldoende groot is en begin hem op te vullen. Giet de saus op de bodem, en leg daarop de spirelli.
  5. Snijd de andere tomaat in blokjes en leg die bovenop de spirelli. Vul de rest van de bokaal met de overgebleven blaadjes basilicum, de blokjes ham, de rucola en de parmezaanschilfers.
  6. Voordat je deze lekkere lunch opeet meng je alles even goed door elkaar!

Tip

In plaats van een halve geroosterde zoete paprika kan je ook een halve Spaanse peper gebruiken (rauw) voor iets meer pit. Wees dan niet meer te royaal met de chilivlokken!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen