Italiaanse lunch on the go

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Mijn oudste zoon Victor geeft nu in de vakantie in zijn tennisclub stage aan  kinderen. Hij neemt dan graag een lekkere en voedzame lunch mee voor tijdens de middag. Deze Italiaanse lunch on the go kon hij wel smaken!

 

Het idee vond ik in het boekje “Mijn favoriete gezonde recepten” van Jamie Oliver.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 80 g spirelli
  • 2 tomaten
  • halve zoete paprika (geroosterd)
  • 75 g ham in blokjes
  • 30 g rucola
  • enkele blaadjes basilicum
  • 2 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 1 tl chilivlokken (gedroogd)
  • enkele schilfers parmezaan
  •  zout en vers gemalen peper

Zo maak je het

  1. Kook de spirelli gaar in licht gezouten water. Giet ze af als ze klaar zijn en laat ze even afkoelen onder koud stromend water.
  2. Ontvel en ontpit de tomaten. Was de rucola en de basilicum en dep de blaadjes voorzichtig droog.
  3. Doe één van de tomaten in de blender samen met de halve zoete paprika, de chilivlokken, de olijfolie, het citroensap, enkele van de blaadjes basilicum en wat peper en zout. Mix alles tot een saus.
  4. Neem een bokaal die voldoende groot is en begin hem op te vullen. Giet de saus op de bodem, en leg daarop de spirelli.
  5. Snijd de andere tomaat in blokjes en leg die bovenop de spirelli. Vul de rest van de bokaal met de overgebleven blaadjes basilicum, de blokjes ham, de rucola en de parmezaanschilfers.
  6. Voordat je deze lekkere lunch opeet meng je alles even goed door elkaar!

Tip

In plaats van een halve geroosterde zoete paprika kan je ook een halve Spaanse peper gebruiken (rauw) voor iets meer pit. Wees dan niet meer te royaal met de chilivlokken!
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten