Appeltjes uit de oven

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Toen mijn oudste kinderen klein waren en ze bij oma bleven eten op woensdagmiddag, maakte die vaak appeltjes uit de oven klaar. Dat was altijd smullen geblazen!

 

Die lekkere appeltje zijn perfect als bijgerecht met de kerstdagen, precies omdat ze toch bij velen onder ons een gevoel van nostalgie oproepen.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 4 appeltjes (ik gebruik liefst rode)
  • 4 kleine klontjes boter
  • 4 el bruine suiker
  • snuifje kaneel

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Was de appelen grondig en verwijder het klokhuis met een appelboor.
  3. Zet de appeltjes in een ovenschaal, en leg bovenop elk appeltje een klontje boter, een lepeltje bruine suiker en een snuifje kaneel.
  4. Zet de appeltjes ongeveer 35 minuten in de oven en serveer ze onmiddellijk.

Tip

Ook lekker als dessert met een bolletje vanille- of kaneelijs. Voorzien als dessert een halve appel per persoon.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten