Aardbeientaart

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Als de lente maar niet wil komen dan toveren we ze zelf in huis! Met deze eenvoudige en altijd lekkere aardbeientaart maak je iedereen gelukkig.

Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg
  • 1 bakje aardbeien
  • 5 dl melk
  • 70 g suiker
  • 40 g maïszetmeel
  • 2 eieren
  • 1 vanillestokje

Zo maak je het

 

  1. Maak eerst de banketbakkersroom. Meng de suiker met het maïszetmeel. Voeg dan de eieren toe en een klein scheutje melk en meng alles tot een egaal geheel.
  2. Breng de melk aan de kook met het opengesneden vanillestokje. Giet een deel van de kokende melk voorzichtig bij het suiker-ei mengsel en roer goed met de garde. Giet dit geheel nu terug in de pan bij de rest van de warme melk, blijf goed roeren en breng terug aan de kook.
  3. Laat heel kort zachtjes terug koken, de banketbakkersroom zal nu snel indikken.
  4. Giet de room onmiddellijk over in een andere kom en bedek hem goed met plastiekfolie, anders komt er een vel op.
  5. Laat de banketbakkersroom volledig afkoelen in de koelkast.
  6. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een taartvorm met bakpapier en leg er de bladerdeegbodem in. Snijd eventueel het overtollige deeg aan de randen weg en prik de bodem in met een vork. Bedek het deeg met nog een vel bakpapier, leg er bakparels of eventueel droge bonen op en bak de bodem blind gedurende ongeveer 20 minuten.
  7. Laat de bodem helemaal afkoelen.
  8. Schep de afgekoelde banketbakkersroom op de bodem en strijk de room glad.
  9. Bedek de laag banketbakkersroom helemaal met de gehalveerde aardbeien.

Tip

Als extra kan je de taart nog versieren met een dotje lobbig geklopte slagroom in het midden!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten