Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Homemade Italiaanse kip cordon bleu

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Deze homemade Italiaanse kip cordon bleu is echt lekker, beter dan een in de winkel voor-gefabriceerde cordon bleu vind ik. En hij is niet moeilijk te maken, dus dit is een leuk idee om thuis klaar te maken! Je zal er zeker succes mee hebben!

Ingrediënten

  • 4 enkele kipfilets
  • 8 plakjes Italiaanse gedroogde ham
  • 8 el geraspte mozzarella
  • 2 el Italiaanse kruiden
  • 8 el bloem
  • 2 eieren
  • 8 el panko
  • peper
  • zout
  • klontje boter

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Snijd de kipfilets in maar snijd ze niet helemaal open. Klap ze open, kruid ze aan de binnenkant met de Italiaanse kruiden en beleg ze met de Italiaanse ham en de geraspte mozzarella. Klap ze terug toe.
  2. Zet drie borden klaar: één met de bloem die je royaal kruidt met peper en zout, één met de geklutste eieren en één met de panko. Haal elke kipfilet achtereenvolgens door de bloem (klop de overtollige bloem er wat af), dan door de geklutste eieren en tenslotte door de panko.
  3. Verwarm de oven voor op 140 graden.
  4. Verwarm een klontje boter in een anti-aanbakpan en bak er de kip cordon bleus aan beide kanten goudbruin in, ongeveer 4 à 5 minuten per kant. Ze hoeven binnenin nog niet gaar te zijn.
  5. Leg de kip cordon bleus in een ovenschaal en zet ze ongeveer 15 à 20 minuten in de voorverwarmde oven, of totdat de kip binnenin door en door gaar is maar nog sappig.
  6. Snijd de kip cordon bleus in schijfjes en dien onmiddellijk op.

Tip

Lekker met spaghetti en een eenvoudige tomatensaus.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen