Zoek
Sluit dit zoekvak.

Alles-in-één-pan ovenschotel met kip en rozemarijn

Beoordeling door het gezin

★★★★★

In deze heerlijke alles-in-één-pan ovenschotel worden sappige stukken kip, gecombineerd met frisse citroen en aromatische rozemarijn.  Wat deze ovenschotel echt bijzonder maakt, is de rijst die erin wordt mee gegaard. De rijst absorbeert de smaken van de kip, citroen en rozemarijn, waardoor elke hap vol zit met een verrukkelijke combinatie van aroma’s. En je hoeft maar één pan te gebruiken, handig toch? Dit is een echte favoriet hier thuis, probeer hem eens, je zal merken waarom!

 

Zoek je nog een pan om makkelijk éénpansgerechten in klaar te maken? Bekijk deze eens, ze kunnen ook perfect in de oven!

 

Ben je dol op de recepten die ik deel? In mijn boek “Komen eten!” vind je 70 lekkere en makkelijke recepten voor elke dag. Je kan hem hier bestellen.

Ingrediënten

  • 4 volledige kippenbouten
  • enkele takjes verse tijm
  • enkele takjes verse rozemarijn
  • 1 onbehandelde citroen
  • 4 teentjes knoflook
  • 100 g spekblokjes
  • 700 ml kippenbouillon, warm
  • 200 g rijst
  • 250 g erwtjes (diepvries, ontdooid)
  • 50 ml olijfolie
  • versgemalen zwarte peper
  • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Snijd de kippenbouten in de helft: snijd het onderboutje (de drumstick) los van het stuk dij.
  2. Ris de blaadjes tijm los van de takjes. Ris de blaadjes rozemarijn los van de takjes en snijd ze in heel kleine stukjes.
  3. Maak een mengsel dat je zult gebruiken als marinade: meng de blaadjes tijm en de fijngesneden blaadjes rozemarijn met de olijfolie, en kruid de marinade royaal met versgemalen zwarte peper en zout.
  4. Snijd de citroen in 8 partjes.
  5. Neem een grote ovenvaste braadpan en verwarm ook de oven al voor op 180 graden.
  6. Wrijf de stukken kip in met de marinade en bak ze in de braadpan op een hoog vuur rondomrond, zodat ze dichtschroeien. Zet dan het vuur iets lager, voeg de partjes citroen toe en pers er de teentjes knoflook bij. Laat alles nog een paar minuten sudderen.
  7. Als er nog marinade over is, giet je die over de kip. Zet de pan een kwartier in de voorverwarmde oven.
  8. Haal de pan even uit de oven, en leg de spekblokjes op de stukken kip. Zet de pan opnieuw voor 10 minuten in de oven.
  9. Haal de pan weer uit de oven, leg de rijst en de erwtjes tussen de stukken kip en giet de warme bouillon voorzichtig in de pan. Zet de pan afgedekt in de oven gedurende 15 minuten. Als je een pan hebt met een deksel is dat perfect, je kunt ook de pan strak afdekken met aluminiumfolie.
  10. Controleer de gaarheid van de kip en de rijst. Voeg indien nodig wat extra bouillon toe en zet de pan dan nog 5 minuutjes terug, totdat de rijst mooi gegaard is.
  11. Haal de pan uit de oven als de kip, de rijst en de erwtjes gaar zijn. Dien onmiddellijk op.

 

 

 

 

Tip

Voeg de bouillon warm toe, anders is de gaartijd voor de rijst veel langer.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen