Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Homemade gehaktbrood met uiensaus

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Homemade gehaktbrood is een heerlijk gerecht dat perfect is om in het weekend te maken wanneer je misschien wat meer tijd hebt om te kokkerellen. Het is gemakkelijk te maken en volledig aan te passen aan je eigen smaak. Je hoeft het vlees alleen maar te mengen met de andere ingrediënten en het vervolgens in de oven te bakken. Het resultaat is een sappig en smaakvol gehaktbrood.

 

Het leuke aan het maken van gehaktbrood is dat je verschillende ingrediënten kunt toevoegen om het helemaal naar jouw smaak te maken. Ik werkte met een mengeling van verse kruiden en ik voegde ook een beetje mosterd toe.

 

Als je zelf gehaktbrood maakt, heb je ook de controle over de kwaliteit van het vlees dat je gebruikt. Tip: koop dat vlees bij de lokale slager! Dit maakt het een gezondere optie dan kant-en-klaar gehaktbrood.

 

Ik combineerde het gehaktbrood met een gekarameliseerde uiensaus, werkelijk onweerstaanbaar! Deze saus, op basis van maar een handvol ingrediënten, is zoet en hartig tegelijkertijd en voegt een ongeëvenaarde diepte aan smaak toe aan het gehaktbrood.

 

Kortom, gehaktbrood met uiensaus is een geweldig gerecht om te maken op een zaterdag wanneer je wat meer tijd hebt. En het beste van alles is dat het heerlijk smaakt wanneer je het zelf klaarmaakt!

 

PS Ik heb deze ovenschaal gebruikt. (affiliate link)

Ingrediënten

Voor het gehaktbrood:

 

  • 1 kg gemengd gehakt
  • 75 g paneermeel
  • 1 ei
  • 1 kleine el graanmosterd
  • enkele takjes peterselie
  • 2 takjes tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • klontje boter
  • peper en zout

 

Voor de uiensaus:

 

  • 3 uien
  • 1 el bloem
  • 3 dl rundsbouillon
  • 2 el balsamico
  • takje tijm
  • blaadje laurier
  • peper en zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Meng het gehakt in een ruime kom met het ei, het paneermeel, de mosterd, de fijngehakte peterselie, tijm en rozemarijn en kneed alles stevig door elkaar. Breng op smaak met vers gemalen zwarte peper en zout en meng nogmaals alles goed door elkaar. Vorm een mooi ovalen gehaktbroodje van het vleesmengsel.
  3.  Bak het gehaktbrood rondom rond goudbruin aan in een pan met een klontje boter. Leg het daarna in een ovenschaal, leg er enkele klontje boter op en zet het ongeveer 50 minuten in de oven.
  4. Maak ondertussen de uiensaus. Snijd de uien in halve ringen en bak ze in een dezelfde pan totdat ze mooi goudbruin zijn. Voeg de bloem toe, meng goed en laat een minuutje mee bakken. Voeg dan de balsamico toe, meng goed en laat even bakken. Voeg dan de rundsbouillon toe samen met de tijm en de laurier, breng zacht aan de kook en laat de saus inkoken tot de gewenste dikte. Kruid met vers gemalen peper en zout.
  5. Haal het gehaktbrood uit de oven en controleer of het door en door gaar is. Snijd het in plakjes en dien op met de uiensaus. Werk af met wat extra gesnipperde peterselie.

Tip

Wij aten er nog groene boontjes bij.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen