Homemade gehaktbrood is een heerlijk gerecht dat perfect is om in het weekend te maken wanneer je misschien wat meer tijd hebt om te kokkerellen. Het is gemakkelijk te maken en volledig aan te passen aan je eigen smaak. Je hoeft het vlees alleen maar te mengen met de andere ingrediënten en het vervolgens in de oven te bakken. Het resultaat is een sappig en smaakvol gehaktbrood.
Het leuke aan het maken van gehaktbrood is dat je verschillende ingrediënten kunt toevoegen om het helemaal naar jouw smaak te maken. Ik werkte met een mengeling van verse kruiden en ik voegde ook een beetje mosterd toe.
Als je zelf gehaktbrood maakt, heb je ook de controle over de kwaliteit van het vlees dat je gebruikt. Tip: koop dat vlees bij de lokale slager! Dit maakt het een gezondere optie dan kant-en-klaar gehaktbrood.
Ik combineerde het gehaktbrood met een gekarameliseerde uiensaus, werkelijk onweerstaanbaar! Deze saus, op basis van maar een handvol ingrediënten, is zoet en hartig tegelijkertijd en voegt een ongeëvenaarde diepte aan smaak toe aan het gehaktbrood.
Kortom, gehaktbrood met uiensaus is een geweldig gerecht om te maken op een zaterdag wanneer je wat meer tijd hebt. En het beste van alles is dat het heerlijk smaakt wanneer je het zelf klaarmaakt!
PS Ik heb deze ovenschaal gebruikt. (affiliate link)