Garnaaltjes met verse cocktail

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Een echte klassieker die toch heel feestelijk aandoet, zeker als je verse cocktailsaus maakt!

Ingrediënten

  • 200 g grijze garnalen
  • 80 g gemengde jonge sla
  • 4 mooie tomaten
  • 4 hardgekookte eieren
  • 1 eierdooier
  • 1 kleine el mosterd
  • 250 ml neutrale olie (bvb druivenpitolie of maïsolie)
  • 4 el ketchup
  • 1 el whisky
  • enkele druppels worcestershire saus
  • peper en zout

Zo maak je het

  1. Als eerste maak je de cocktailsaus. Als je weinig tijd hebt kan je starten van gekochte mayonaise, en daar de ketchup, de whisky en de worcestershire saus aan toevoegen.
  2. Voor dit gerecht maakte ik de cocktail saus zelf. Je gaat dan als volgt te werk: je maakt eerst verse mayonaise en die werk je op tot cocktailsaus.
  3. Om eerst de verse mayonaise te maken zorg je ervoor dat de eierdooier, de mosterd en de olie op kamertemperatuur zijn, dat is één van de tips om te vermijden dat de mayonaise gaat schiften.
  4. Neem een niet te grote ronde kom, dat is het gemakkelijkst om alles goed te mengen. Zet de kom op een handdoek zodat ze niet verschuift of ronddraait terwijl je roert.
  5. Meng eerst de eierdooier met de mosterd en klop even op met een garde totdat je een licht schuimig geheel krijgt.
  6. Begin nu (druppelsgewijs) de olie toe te voegen en blijf ondertussen goed kloppen. Let er goed op dat de olie die je toevoegt steeds goed wordt opgenomen, anders moet je trager olie toevoegen.
  7. Blijf traag de olie toevoegen terwijl je goed blijft kloppen totdat alle olie op is.
  8. Voeg op het einde 2 eetlepels lauw (!) water toe – geen koud water want dan schift alles  – en klop goed door. Je zal merken dat de kleur van de mayonaise hierdoor witter wordt en dat hij een minder vettig gevoel in de mond zal hebben.
  9. Kruid goed af met peper en zout.
  10. Voeg de ketchup, de whisky en de worcestershire saus toe en meng goed door elkaar.
  11. Ontvel en ontpit de tomaten en snijd ze in stukjes.
  12. Snijd de hardgekookte eieren in kwartjes.
  13. Neem een kommetje per persoon om de garnaalcocktail te presenteren.
  14. Vul de kommetjes met de grijze garnalen, de stukjes tomaat, de jonge sla en de stukjes ei en serveer met de verse cocktailsaus.

Tip

Als je de kommetjes vult, leg dan in elk kommetje onderaan een schepje verse cocktailsaus. Zo vermijd je dat de laatste happen te droog worden!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten