Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Hartige croissants uit de oven

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Deze hartige croissants uit de oven zijn een perfect idee voor tijdens het lange weekend! Genieten maar, voor een betere morgen… Fijn weekend iedereen!

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Campina.

Ingrediënten

  • 4 croissants
  • 1 el graanmosterd
  • 4 plakjes ham
  • 150 g geraspte gruyère
  • 2 eieren
  • 200 ml volle melk van Campina
  • 100 ml volle room van Campina
  • peper en zout
  • peterselie

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Snijd de croissants door, besmeer ze met wat mosterd, beleg ze met geraspte kaas (houd nog wat geraspte kaas over voor straks) en een plakje ham, en leg de croissanthelften terug op elkaar. Leg de croissants in een ovenschaal, dicht tegen elkaar.
  2. Kluts de eieren met de melk en de room en kruid met peper en zout. Giet het mengsel over de croissants, en laat ze een kwartier staan zodat de croissants wellen. Draai de croissants ook eens om zodat ze gelijkmatig het romige mengsel opnemen.
  3. Verwarm ondertussen de oven voor op 160 graden (hetelucht).
  4. Zet de ovenschaal met de croissants ongeveer 20 minuten in de oven. Haal de schaal even uit de oven, strooi de overgebleven geraspte kaas over de croissants en zet ze nog 5 minuten terug in de oven.
  5. Werk de croissants af met gesnipperde peterselie en dien onmiddellijk op.

Tip

Voor een betere morgen!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen