Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Zuiderse kip

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Deze zuiderse kip maak je volledig klaar in één pan, je weet dat dat mijn favoriete manier van koken is! De smaken vermengen zich goed, je kan er verschillende groenten mee “verstoppen”, je hebt minder gedoe tijdens het koken en minder opruimwerk en afwas achteraf. Win – Win – Win als je het mij vraagt!

 

Zoek je nog een pan om éénpansgerechten als dit gemakkelijk klaar te maken? Neem dan zeker hier een kijkje!

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • 800 g filets van kippenbout
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kl gerookt paprikapoeder
  • 1/2 kl cayennepeper
  • 800 g tomatenpulp (blik)
  • 250 ml kippenbouillon
  • peterselie
  • klontje boter
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Snijd de rode ui in halve ringen. Schil en ontpit de paprika en snijd hem in reepjes.
  2. Snijd de filets van kippenbout in stukken van ongeveer 3 cm. Verwarm een klontje boter en een scheutje olijfolie in een voldoende ruime pan en bak er de stukken kip rondomrond goudbruin in. Ze moeten binnenin nog niet gaar zijn. Kruid de kip met peper en zout en haal ze uit de pan. Giet het overtollige vet weg uit de pan.
  3. Bak in dezelfde pan de rode ui en de paprika, pers er de teentjes look bij uit en voeg ook het paprikapoeder en de cayennepeper toe. Laat alles samen met de kruiden ongeveer 3 minuten bakken. Voeg de tomatenpulp toe samen met de kippenbouillon, en laat alles samen ongeveer 5 minuten sudderen. Kruid met peper en zout. Leg dan de stukjes kip terug bij in de pan en laat alles ongeveer 15 minuten afgedekt pruttelen. Haal dan het deksel van de pan en gaar nog ongeveer 15 minuten verder zonder deksel.
  4. Werk de schotel van zuiders kip af met peterselie, en dien op met stokbrood of eventueel met rijst.

Tip

Vol smaak, en makkelijk… de pan doet het werk voor jou!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen