Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Hapje van bladerdeeg en tapenade

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Deze lekkere warme hapjes maak je vrij eenvoudig zelf klaar, en zelfgemaakte hapjes hebben toch net dat tikkeltje extra bij het aperitief! Dus zeker eens uitproberen bij de komende feestdagen…

Ingrediënten

  • een vel bladerdeeg
  • 4 sneden gedroogde Italiaanse ham
  • 200 g ontpitte zwarte olijven (ik gebruik er gewoon uit blik, op sap)
  • 1,5 dl goede olijfolie
  • 30 g parmezaanse kaas
  • 2 ansjovisfilets
  • 1 teentje look
  • vers gemalen zwarte peper

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Maak eerst de tapenade: pureer de ontpitte zwarte olijven met de parmezaanse kaas, de ansjovisfilets, het teentje look en de olijfolie in de blender tot een homogene massa. Er mogen gerust nog brokjes in zitten, je moet het niet volledig plat malen. Kruid de tapenade naar smaak met vers gemalen zwarte peper.
  2. Bestrijk de bladerdeeg met de verse tapenade en leg er de sneden gedroogde Italiaanse ham over. Rol het belegde bladerdeeg op, verpak het in folie en leg het ongeveer een half uur in de diepvriezer.
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  4. Haal de opgerolde bladerdeeg uit de diepvriezer en snijd hem met een heel scherp mes in plakjes van ongeveer 1,5 cm.
  5. Bak de hapjes gedurende 15 minuten in de oven en serveer ze lauwwarm.

Tip

Je kan de ham weglaten als je liever een vegetarisch hapje maakt.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen