Curry van bloemkool en kikkererwten

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Een smaakvolle doordeweekse maaltijd die ook nog heel toevallig zonder vlees is.

Dit leuke vegan recept vond ik in het magazine Foodies van februari 2022.

Ingredi├źnten

  • 1 kleine bloemkool
  • 400 g kikkererwten (blik)
  • 400 ml kokosmelk
  • 200 ml groentenbouillon
  • 1 ui
  • 4 cm verse gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el arachideolie
  • 1 el currypoeder
  • 2 tl mosterdzaad
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 tl kurkumapoeder
  • 2 lente-uitjes
Wil je geen enkel nieuw recept missen?
Invalid email address

Zo maak je het

  1. Verdeel de bloemkool in roosjes en blancheer deze in licht gezouten water gedurende ongeveer 3 minuten. Giet ze af en verfris ze even onder koud stromend water.
  2. Snijd de ui in niet te fijne stukken, en hak ook de gember grof. Doe de ui, de gember en de knoflook met een klein scheutje water in de keukenmachine en pureer tot een pasta. Als je niet vlot kan mixen voeg je een klein beetje meer water toe.
  3. Verhit de olie in een ruime (gietijzeren) pot en fruit de gemberpasta op laag vuur totdat al het water eruit verdampt is en de pasta net begint te kleuren. Voeg dan alle specerijen toe, meng goed en laat alles samen nog een 2-tal minuten fruiten totdat de aroma’s vrijkomen. Roer er de kokosmelk en de bouillon doorheen en breng aan de kook. Dek de pot af en laat de saus ongeveer 5 minuten zachtjes pruttelen.
  4. Voeg de bloemkool en de kikkererwten toe en kook zonder deksel 10 tot 15 minuten verder totdat de bloemkool zacht is.
  5. Verdeel de curry over diepe borden en werk af met een gesnipperd lente-uitje.

Tip

Dien eenvoudig op met gekookte rijst.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten