Deze american pancakes op basis van havermout, banaan en blauwe bessen zijn lekker en gezond. Het recept, van Sofie Dumont, vond ik in de ontbijtbijlage van het meest recente Delhaize-magazine. Een leuke afwisseling!
Gezonde american pancakes
Beoordeling door het gezin
★★★☆☆
Ingrediënten
- 180 g havervlokken
- 2 rijpe bananen
- 150 g blauwe bessen
- 2 eieren
- 2 dl melk
- 1 el ahornsiroop
- 1/2 kl bakpoeder
- 1/2 kl kaneel
- snuifje zout
- arachide-olie
Wil je geen enkel nieuw recept missen?
Zo maak je het
- Neem een grote mengkom en doe er de havervlokken, het bakpoeder, de kaneel en een snuifje zout in. Meng alles goed door elkaar.
- Met de staafmixer mix je in een hoge kom of een maatbeker de bananen met de eieren, de melk, en de ahornsiroop. Voeg dit gemixte mengsel bij in je mengkom met de havervlokken. Roer alles goed door elkaar en laat 10 minuten rusten.
- Voeg de blauwe bessen toe en roer het beslag nog eens goed door elkaar.
- Verwarm op een matig vuur een grote pan met de arachide-olie en lepel er drie of vier kleine hoopjes beslag in (ongeveer 2 eetlepels per hoopje) op voldoende afstand van elkaar. Druk ze lichtjes plat tot de vorm van pancakes en laat ze dan 5 minuten bakken alvorens je ze heel voorzichtig omdraait. Bak ze ook aan de andere zijde nog 3 minuten. Van deze hoeveelheid deeg kan je 10 tot 12 stuks bakken. Maak ze niet te groot want dan zijn ze moeilijker om te draaien zonder dat ze breken of uit elkaar vallen.
- Serveer ze met blauwe bessen en ahornsiroop of honing.
Tip
Je kan de melk vervangen door een plantaardig alternatief, zoals amandelmelk.
Kathleen Brenders, aangenaam!
Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!
Smakelijk,
Liefs,
Kathleen