Zoek
Sluit dit zoekvak.

Risotto met champignons

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Deze risotto met champignons is één van de favorieten hier thuis. Met de herfstmaanden voor de deur zal deze versie weer eens vaker op het menu staan. Je kan een mengeling van je favoriete champignons gebruiken, ik gebruikte een mengeling van Parijse champignons en oesterzwam. Heerlijk toch echt, een smeuïge risotto, geniet ervan en smakelijk!

 

Om deze risotto gemakkelijk te kunnen maken, gebruik je best een goede ruime (gietijzeren) pot. Bekijk deze eens, ik heb er ook zo één en die doet al heel lang perfect dienst! (adv.)

Ingrediënten

  • 300 g risotto rijst (bvb arborio rijst)
  • 300 g Parijse champignons
  • 300 g oesterzwam
  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 150 ml droge witte wijn
  • 1,5 l groentenbouillon (of 1,5 l heet water met 3 bouillonblokjes)
  • 80 g parmezan (vers geraspt)
  • enkele takjes tijm
  • 40 g boter
  • olijfolie
  • peper en zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Breng de bouillon tot aan het kookpunt en houd hem warm.
  2. Verhit in een brede pot de olijfolie en fruit daarin de gesnipperde ui en de look (die kan je erbij persen of ook heel fijn snipperen – doe hem iets later in de pot dan de ui want look verbrandt heel snel).
  3. Doe de rijst bij in de pot en laat hem even mee fruiten totdat de korrels doorzichtig worden (dat is al snel, laat zeker de korrels niet bruin worden).
  4. Voeg de wijn toe en laat even koken, totdat ongeveer de helft van de wijn is opgenomen door de rijst.
  5. Zet het vuur nu iets lager. Voeg een kleine soeplepel bouillon toe en wacht totdat het vocht grotendeels is opgenomen. Voeg dan opnieuw bouillon bij en blijf herhalen totdat de rijst gaar is. Dit zal ongeveer 15 minuten duren. De rijst moet nog smeuïg zijn maar mag zeker niet te plat gekookt zijn.
  6. Snijd ondertussen de champignons in stukjes en bak ze met enkele takjes tijm op een hoog vuur. Kruid ze met peper en zout.
  7. Voeg de gebakken champignons toe aan de risotto als deze gaar is en roer alles voorzichtig om.
  8. Neem de pot van het vuur en voeg de boter en de parmezan toe. Roer nog eens voorzichtig om en kruid naar smaak bij met peper en zout.

Tip

Je kan de borden mooi afwerken met een kleine groene toets peterselie.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen