Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Gevulde puntpaprika’s

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Breng de smaak van de zomer naar je tafel met deze gevulde puntpaprika’s, een heerlijk en verrassend gerecht. Deze kleurrijke paprika’s zijn gevuld met gekruid lamsgehakt, romige kikkererwten en zoete abrikoos, wat zorgt voor een fijne combinatie van smaken. Geserveerd met een frisse schep Griekse yoghurt, is dit gerecht perfect voor een zomerse avond!

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Koken met DeMorgen, het was er gisteren het recept van de dag!

Ingrediënten

  • 150 g couscous
  • 6 gedroogde abrikozen
  • 200 g kikkererwten
  • 400 g lamsgehakt
  • 1 kl komijn
  • 1 kl kaneel
  • 2 el pijnboompitten
  • 4 el gehakte peterselie
  • 4 el gehakte muntblaadjes
  • 4 grote puntpaprika’s
  • 200 g Griekse yoghurt
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd ondertussen de gedroogde abrikozen in stukjes en laat ze wellen in een kommetje lauw water. Spoel ook al de kikkererwten (blik) en laat ze uitlekken.
  3. Verwarm een scheutje olijfolie in een voldoende ruime pan, en bak het lamsgehakt rul en goudbruin op middelhoog vuur. Voeg de komijn en de kaneel toe en laat de kruiden even mee bakken. Proef het gehakt en kruid naar smaak bij met peper en zout.
  4. Meng dan de kikkererwten, de stukjes abrikoos en de pijnboompitten doorheen het gehakt, samen met 3 el gehakte peterselie en 3 el gehakte munt. Voeg ook de helft van de couscous toe. Meng alles goed door elkaar en laat nog enkele minuten verwarmen. Proef en kruid indien nodig bij met wat peper en zout.
  5. Verwarm de oven voor op 200 graden (hete lucht).
  6. Snijd de puntpaprika’s in de lengte in, trek ze voorzichtig een beetje open, verwijder de zaadlijsten, en vul ze op met de couscous-gehakt mengeling.
  7. Bedek de bodem van een ovenschaal met de overgebleven cousous, en leg er de gevulde puntpaprika’s bovenop. Als je nog vulling over hebt, leg je die tussen de puntpaprika’s. Besprenkel het geheel met wat olijfolie en zet de schaal in de oven gedurende ongeveer 30 minuten.
  8. Meng ondertussen de Griekse yoghurt met 1 el gehakte peterselie en 1 el gehakte munt, en breng hem verder op smaak met peper en zout.
  9. Dien de puntpaprika’s op met een schep van de Griekse yoghurt.

Tip

Komen eten!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen