Gesmoord witloof met sinaas en tijm

Beoordeling door het gezin

★★★☆☆

Dit heel eenvoudig en smaakvol recept voor gesmoord witloof met het sap van een sinaas en tijm is een variatie op traditioneel gesmoord witloof dat je zeker ter afwisseling eens moet uitproberen. Een heel mooi herfstrecept dat zeker in de smaak zal vallen.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 8 stonken witloof
  • sap van 1 sinaasappel
  • klontje boter
  • enkele takjes tijm
  • peper en zout

Zo maak je het

  1. Maak de stronken witloof schoon, snijd eventueel het harde uiteinde eruit.
  2. Smelt een klontje boter in een ruime braadpan en bak het witloof rondom aan. Kruid met peper en zout.
  3. Voeg het sinaasappelsap toe en bestrooi de stronken witloof met de blaadjes tijm die je van de takjes hebt geritst.
  4. Zet een deksel op de pan en laat het witloof verder gaar stoven. Draai de stronken af en toe om en controleer dan ook of je niet een beetje vocht moet toevoegen.
  5. Afhankelijk van de dikte van de stronken witloof zijn ze na 25 tot 35 minuten gaar.
  6. Bestrooi het witloof voor het opdienen nog met een beetje extra blaadjes tijm. Kruid indien nodig bij met peper en zout.

Tip

Ik gebruik geen deksel maar ik dek de stronken witloof goed af met bakpapier. Werkt perfect!
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept