Gesmoord witloof met sinaas en tijm

Beoordeling door het gezin

★★★☆☆

Dit heel eenvoudig en smaakvol recept voor gesmoord witloof met het sap van een sinaas en tijm is een variatie op traditioneel gesmoord witloof dat je zeker ter afwisseling eens moet uitproberen. Een heel mooi herfstrecept dat zeker in de smaak zal vallen.

Ingredi├źnten

  • 8 stonken witloof
  • sap van 1 sinaasappel
  • klontje boter
  • enkele takjes tijm
  • peper en zout

Zo maak je het

  1. Maak de stronken witloof schoon, snijd eventueel het harde uiteinde eruit.
  2. Smelt een klontje boter in een ruime braadpan en bak het witloof rondom aan. Kruid met peper en zout.
  3. Voeg het sinaasappelsap toe en bestrooi de stronken witloof met de blaadjes tijm die je van de takjes hebt geritst.
  4. Zet een deksel op de pan en laat het witloof verder gaar stoven. Draai de stronken af en toe om en controleer dan ook of je niet een beetje vocht moet toevoegen.
  5. Afhankelijk van de dikte van de stronken witloof zijn ze na 25 tot 35 minuten gaar.
  6. Bestrooi het witloof voor het opdienen nog met een beetje extra blaadjes tijm. Kruid indien nodig bij met peper en zout.

Tip

Ik gebruik geen deksel maar ik dek de stronken witloof goed af met bakpapier. Werkt perfect!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten