Search
Close this search box.

Geroosterde wortelen met sinaas

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Dit heel smaakvolle bijgerecht ziet er ook nog eens fantastisch uit, door alle kleurtjes van de wortelen. Daardoor krijgt het een heel feestelijk karakter.  Je schuift de schotel in de oven en je hebt er verder geen werk mee. Simpel en heel lekker, perfect toch?

 

Zoek je nog een leuke ovenschaal om gerechten als dit klaar te maken? Bekijk dan zeker dit exemplaar eens! (adv.)

Ingrediënten

  • 800 g gekleurde wortelen
  • 1 sinaasappel
  • 2 teentjes look
  • enkele takjes verse tijm
  • olijfolie
  • vers gemalen peper
  • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Was de wortelen (je hoeft ze niet te schillen). Als je grote of dikke wortelen gebruikt, snijd je ze in dunnere staafjes. Als je fijne jonge wortelen gebruikt hoef je ze niet te snijden.
  3. Leg de wortelen ongeschild in een ovenschaal en besprenkel ze royaal met olijfolie. Kruid met peper en zout. Kneus 2 teentjes look en leg ze met de takjes tijm bij de wortelen.
  4. Pers de sinaasappel uit en giet het sap over de wortelen. Rooster de wortelen ongeveer 45 minuten in de warme oven. Check of de wortelen beetgaar zijn, zet ze eventueel nog 5 à 10 minuten terug in de oven. De laatste 15 minuten dek je de schaal best af met aluminiumfolie.
  5. Haal de schaal uit de oven. Haal de knoflook uit de schaal, en serveer onmiddellijk.

Tip

Dit kan even goed met gewone oranje wortelen, maar de gekleurde variant is net dat tikkeltje feestelijker.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen