Search
Close this search box.

Mac ‘n’ cheese met pompoen

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Dit is de herfst op zijn best: een lekkere, geurige en kleurrijke schotel mac ‘n’ cheese waarvan de saus boordevol pompoen zit. Deze mac ‘n’ cheese met de mooie kleur en de smaak van de herfst maak je heel eenvoudig, en ik rekende op de volle room van Campina om de smeuïge saus te maken. Deze mac ‘n’ cheese variatie moet je zeker eens proberen, je zal er gegarandeerd mee scoren!

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Campina (advertentie).

Ingrediënten

  • 700 g butternut pompoen
  • 400 g spirelli
  • 150 g spekblokjes
  • 1 ajuin
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 ml volle room (Campina)
  • 300 ml kippenbouillon
  • 125 g oude kaas (blokje)
  • 100 g verse spinazie
  • olijfolie
  • 1 kl graanmosterd
  • enkele takjes verse tijm
  • enkele blaadjes verse salie
  • 1 kl gerookt paprikapoeder
  • vers gemalen peper
  • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in blokjes van ongeveer 2 cm (je hebt 700 g pompoen nodig gewogen zonder de pitten en de schil). Snipper de ui fijn.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht).
  3. Verwarm een scheutje olijfolie in een ruime pot en fruit er de gesnipperde ui in aan. Voeg na enkele minuten de blokjes pompoen toe en pers er de teentjes look bij uit. Meng door elkaar en fruit alles even verder. Voeg dan de volle room toe en de kippenbouillon, samen met de mosterd en de blaadjes van de tijm. Breng zachtjes aan de kook en laat de pompoen onder deksel sudderen gedurende ongeveer 15 minuten, of totdat de blokjes gaar zijn.
  4. Bak ondertussen de spekblokjes krokant in een anti-aanbakpan zonder vetstof. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  5. Kook ondertussen ook de spirelli in licht gezouten water, 2 minuten korter dan aangegeven op de verpakking. Giet ze af en houd ze apart.
  6. Zet de staafmixer in de pot waarin de pompoen gegaard is en mix de volledige inhoud tot een gladde saus. Voeg de spinazie toe aan de saus en laat hem slinken door de warmte. Meng ook de spekjes onder de saus. Neem de pot van het vuur, rasp de oude kaas en roer er 100 gram van door de saus, totdat de kaas gesmolten is. Kruid het geheel met gerookt paprikapoeder, peper en een beetje zout. Let op met het zout, want de spekjes en de kaas zijn van zichzelf al zoutig.
  7. Meng de pompoensaus met de spirelli, en giet alles in een voldoende ruime ovenschaal. Strooi er de overgebleven kaas over, en zet de schaal in de voorverwarmde oven gedurende 15 à 20 minuten. Leg de laatste 5 minuten van de tijd in de oven enkele blaadjes salie bovenop de mac ‘n’ cheese.

Tip

De saus zit echt vol verstopte groenten!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen