Gebakken wijtingfilet met geroosterde tomaat

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Deze combinatie van gebakken wijtingfilet met saus van geroosterde tomaten en als extra topping geroosterde kerstomaatjes is een echte winner. Lekker, heel gezond en met veel smaak. Werk je bord af met een combinatie van verschillende verse groene kruiden, en de kleuren en de smaken in je bord worden nog naar een hoger niveau getild.

 

Deze zalige saus maak je makkelijk met een blender, als je er nog een goede zoekt bekijk dan zeker deze, dat is degene die ik ook gebruik. (adv)

Ingrediënten

  • 800 g wijtingfilet
  • 1 kg rijpe tomaten
  • 600 g kerstomaatjes
  • 1 grote ui
  • 2 dikke teentjes look
  • 100 g mascarpone
  • enkele blaadjes basilicum, gesnipperd
  • busseltje bieslook, gesnipperd
  • enkele takjes peterselie, gesnipperd
  • 4 el bloem
  • klontje boter
  • olijfolie
  • vers gemalen peper
  • zout
Wil je geen enkel nieuw recept missen?
Invalid email address

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 130 graden (hetelucht).
  2. Was de tomaten en verwijder de groene kroontjes. Snijd de tomaten in de helft. Schil de ui en snijd ze ook in de helft. 
  3. Leg de halve tomaten met de platte kant naar beneden in een ovenschotel en leg er de ui en de teentjes knoflook (ongepeld) bij. Sprenkel olijfolie over de groenten en bestrooi ze met een beetje zout. 
  4. Zet de ovenschotel met de groenten ongeveer 45 minuten in de oven, voeg daarna de kerstomaatjes toe en zet alles nog 30 minuten verder in de oven, totdat de tomaten zacht en sappig zijn. Haal de ovenschotel uit de oven en houd de kerstomaatjes apart. 
  5. Duw de geroosterde knoflook uit de schil en doe hem samen met de geroosterde tomaten en de ui in een blender. Voeg 100 g mascarpone toe en mix alles tot een gladde romige saus. Kruid royaal bij met vers gemalen peper en zout.
  6. Snijd de wijtingfilet in iets kleinere stukken (om hem makkelijker mooi te kunnen bakken). Doe de bloem in een bord en haal de stukken wijtingfilet erdoorheen, schud de overtollige bloem van de vis en kruid hem aan beide kanten met zout en een beetje vers gemalen peper. Verwarm een bakpan, smelt er een klontje boter in en bak de stukken wijtingfilet aan beide kanten gedurende ongeveer 5 à 7 minuten totdat de vis gaar is maar nog niet droog. 
  7. Schep de saus van de geroosterde tomaten in een diep bord, leg er de stukken gebakken wijtingfilet en de geroosterde kerstomaatjes bij, en werk de borden af met de gesnipperde groene kruiden. 

Tip

Dit gerecht kun je zo eten, daarom is de portie vis ook ruim bemeten per persoon. Het gerecht is dan koolhydraatarm, je kan er naar keuze ook gekookte rijst bij serveren.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten