Dressing met yoghurt

Beoordeling door het gezin

Deze dressing is een frisse en lichte smaakmaker bij je zomerse gemengde groene salades. Je kan er natuurlijk ook een pastasalade mee opfleuren, die je dan als bijgerecht kan gebruiken bij een barbecue.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 8 el yoghurt
  • 2 el olijfolie
  • 2 kl witte wijnazijn
  • 1 kl mosterdzaadjes
  • enkele stengels bieslook
  • enkele takjes peterselie
  • peper en zout

Zo maak je het

  1. Was de bieslook en de peterselie, dep ze voorzichtig droog en snijd ze in kleine stukjes.
  2. Plet de mosterdzaadjes met het platte deel van een groot keukenmes.
  3. Meng de yoghurt met de olijfolie en de witte wijnazijn en meng alles goed door elkaar.
  4. Voeg de groene kruiden en de mosterdzaadjes toe en meng nog eens goed.
  5. Kruid met peper en zout.

Tip

In plaats van witte wijnazijn kan je ook een koffielepel mosterd toevoegen.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept