Zoek
Sluit dit zoekvak.

Cake met verse kaas en rode bessen

Beoordeling door het gezin

Ik eet als ontbijt graag volle verse kaas met rood fruid, zoals rode of blauwe bessen, frambozen en aardbeien. In het weekend mag het al eens ietsje specialer zijn, en daarom gebruikte ik de volle verse kaas en de rode bessen deze keer in een heel lekkere, snelle en makkelijke cake. Ga jij hem ook bakken dit weekend?

 

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Campina.

Ingrediënten

  • 175 g volle verse kaas van Campina
  • 200 g rode bessen
  • 2 el geraspte kokos
  • 250 g suiker
  • 4 eieren
  • 250 g zelfrijzende bloem
  • 75 g gesmolten boter, afgekoeld
  • poedersuiker

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een springvorm (van 24 cm) of een vierkant bakblik met bakpapier.
  2. Klop de verse kaas los met de suiker. Voeg één voor één de eieren toe en klop telkens totdat het ei helemaal is opgenomen.
  3. Zeef de zelfrijzende bloem erover en meng alles rustig door elkaar. Voeg als laatste 75 g rode bessen toe samen met de gesmolten boter en de geraspte kokos en meng nog even kort.
  4. Giet het beslag in het bakblik. Verdeel de overblijvende rode bessen erover. Je hoeft de bessen niet aan te drukken, ze zullen tijdens het bakken vanzelf wat in het beslag zakken. Bak de cake in ongeveer 35 à 40 minuten goudbruin en gaar. De cake is gaar wanneer een prikker die je er insteekt er schoon uitkomt.
  5. Laat de cake even afkoelen, haal hem uit de vorm en laat hem verder afkoelen op een rooster. Bestuif hem vlak voor het serveren met poedersuiker.

Tip

Lekker bij het ontbijt in het weekend of op een brunch!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen