Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Alles-in-één-pan tortellini met geroosterde tomaatjes en burrata

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Vorige week deelde ik een recept voor alles-in-één-pan tortellini met Italiaanse balletjes en geroosterde tomaatjes, een Makkelijke maandag recept waar ik vandaag een variatie van deel. Zo kan je met kleine aanpassingen aan een fijn basisrecept heel afwisselend eten. De variatie van vandaag is een veggie versie: alles-in-één-pan tortellini met geroosterde tomaatjes en burrata.

 

Kom zeker de volgende weken opnieuw kijken voor nog nieuwe variaties!

 

Oh, en een echt aanrader om dit gerecht echt makkelijk te kunnen klaarmaken, is een brede (gietijzeren) pan. Zoek je er nog één, kijk dan eens hier (adv). Ik heb er zelf zo eentje, dat is echt mijn rots in de branding in de keuken!

Ingrediënten

  • 750 g tortellini (versafdeling)
  • 500 g kerstomaatjes
  • 1 l tomatenpassata
  • 150 ml groentenbouillon
  • 40 g tomatenpuree
  • 1 sjalot, fijn gesneden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 75 parmezaan, geraspt
  • 2 bolletjes burrata
  • enkele blaadjes basilicum
  • 2 el olijfolie
  • vers gemalen zwarte peper
  • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 130 graden (hetelucht).
  2. Leg de kerstomaatjes in een ovenschotel, sprenkel er wat olijfolie over en bestrooi ze met een beetje zout.
  3. Zet de ovenschotel met de kerstomaatjes ongeveer 30 minuten in de oven, totdat de kerstomaatjes zacht en sappig zijn. Haal ze uit de oven.
  4. Verhit een scheutje olijfolie in een ruime pan en fruit er de sjalot in aan. Voeg daarna de geperste look toe en laat deze even mee fruiten. Voeg de tomatenpuree toe, roer goed door en laat deze een minuutje meebakken. Voeg dan de tomatenpassata en de bouillon toe en breng alles rustig aan de kook. Voeg de tortellini toe aan de pan en laat het geheel op een laag vuurtje even doorkoken totdat de tortellini beetgaar is. Voeg indien nodig nog wat bouillon toe. Kruid met vers gemalen peper en zout, voeg de geroosterde kerstomaatjes toe en warm heel even mee op.
  5. Dien de tortellini met de geroosterde kerstomaatjes op in diepe borden en werk elk bord af met een stuk burrata, enkele blaadjes basilicum, een royale scheut olijfolie, een draai van de pepermolen en nog wat geraspte parmezaan.

Tip

Kom zeker volgende week terug kijken voor een nieuwe variatie!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen