Flantaart met gekarameliseerde appel

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Deze flantaart met gekarameliseerde appel is snel en eenvoudig om te maken, en erg lekker! Ik had een heel bakblik vol gemaakt en ik dacht “oei dat is misschien iets te veel” maar ik kan je verzekeren dat het binnen 2 dagen allemaal op was. Echt om van te smullen!

Het recept komt uit het boek “De wereld thuis” waarover een artikel stond in het magazine Foodies van april.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 2 appels, geschild en in partjes
  • 500 ml melk
  • 155 g suiker
  • 125 g bloem
  • 2 eieren
  • 25 g boter
  • scheutje Calvados

Zo maak je het

  1. Smelt de boter en 30 g van de suiker in een pan. Voeg de appels toe en laat ze op een middelhoog vuur ongeveer 10 minuten pruttelen totdat ze kleur hebben. Haal de pan van het vuur.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Meng de bloem en de resterende suiker in een ruime beslagkom, maak er een kuiltje in en breek de eieren erin. Schep ze voorzichtig door de bloem en suiker totdat het een egaal mengsel is. Klop vervolgens de melk en de Calvados erdoor. Je krijgt een vrij dun en lopend beslag.
  4. Vet een ruime ovenschaal of bakblik in, verdeel de appelpartjes over de bodem en schenk hierover het beslag. Laat de flantaart in ongeveer 45 minuten tot 1 uur gaar en stevig worden (de exacte gaartijd hangt af van je oven, controleer na 45 minuten voor de eerste keer je taart). Laat daarna de taart volledig afkoelen.

Tip

Lekker om zo te eten, of geserveerd met een beetje vruchtencoulis of jam.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept