Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Erwtensoep met cider en krokante pancetta

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Deze heerlijke soep heeft een verrassend frisse smaak door het gebruik van cider. Verder zorgt de pancetta die samen met gemalen broodkruim gebakken is voor een krokante en contrasterende toets. Een mooie variatie op de klassieke erwtensoep, die dan ook nog eens echt heel snel klaar is.

 

Bedankt Foodies magazine voor het recept! (uitgave van april 2020).

Ingrediënten

  • 400 g doperwten (diepvries of vers)
  • 600 ml kippenbouillon
  • 400 ml cider
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes look, fijngehakt
  • klontje boter
  • handvol verse munt
  • peper en zout
  • 75 g pancetta in reepjes gesneden
  • 2 sneetjes oud brood

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Verwarm een klontje boter in een soeppan en bak er de ui in met een snuifje zout, gedurende ongeveer 10 minuten op een middelhoog vuur, totdat de ui zacht is. Voeg de knoflook toe en bak nog een 2-tal minuten verder.
  2. Giet de cider in de pan, breng aan de kook en laat de cider met de helft inkoken. Voeg dan de bouillon en de doperwten toe en kook alles ongeveer 3 minuten. Haal de pan van het vuur.
  3. Voeg de blaadjes munt toe en pureer de soep glad met een staafmixer. Als de soep net te dik is kan je eventueel nog een scheutje bouillon toevoegen. Breng de soep op smaak met peper en zout.
  4. Doe voor de krokante pancetta de reepjes pancetta in een droge koekenpan met anti-aanbaklaag en bak hem op een laag vuur totdat de reepjes krokant zijn. Maal het brood grof in een keukenmachine of verkruimel het grof met de hand. Voeg de broodkruimels toe aan de pan en bak alles samen totdat de kruimels en de pancetta knapperig zijn.
  5. Verdeel de soep over kommen en werk af met de pancettakruimels.

Tip

Heerlijk als lunch met een extra stukje brood erbij!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen